Visits 361482

EHO nastavlja sa replikacijom modela ”Obnova romskih naselja zasnovana na potrebama njihovih stanovnika” u Srbiji

Ekumenska humanitarna organizacija je nastavila sa realizacijom projekta ”Socijalna inkluzija i poboljšanje uslova života Roma i Romkinja u Srbiji” i kako strategija definiše, uspostavila saradnju sa jedinicama lokalne samouprave u centralnoj, istočnoj i južnoj Srbiji.

U proteklom periodu potpisani su Sporazumi o saradnji sa opštinom Apatin, opštinom Kuršumlija i opštinom Babušnica. Očekuje se potpisivanje Sporazuma o saradnji sa Gradom Požarevcom.

U toku je realizacija projekta u Knjaževačkom naselju ”Niški put”. Takođe, u Apatinu, Sonti i Babušnici su otpočeli građevinski radovi, koji su vođene od strane Roma/kinja

Do kraja 2014. godine, 160 najugroženijih porodica će samostalno poboljšati uslove stanovanja.

Projekat se realizuje po autorskom modelu rada (EHO, HEKS-EPER i SKAT) „Obnova romskin naselja zasnovana na potrebama njihovih stanovnika”.
Internacionalni partneri na projektu su: HEKS-EPER (Humanitarna organizacija švajcarskih protestantskih crkava), Švajcarska; SDC (Švajcarska agencija za razvoj i saradnju), Švajcarska; FOM (Federalna agencija za migracije), Švajcarska; Kneževina Lihtenštajn; Diakonie Württemberg i Brot für die Welt, Nemačka. 

Oznake: Brot für die Welt, Diakonie Württemberg, Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER

FaLang translation system by Faboba

Partneri