Visits 307762

Završetak projekta „Rehabilitacija nakon poplava“

rehabilitacija nakon poplava 1

„Rehabilitacija nakon poplava – podrška malim gazdinstvima ugroženim u poplavama” je projekat koji su od 01. septembra 2014. do 31. avgusta 2015. godine realizovali Ekumenska humanitarna organizacija i Gradska opština Obrenovac uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Ovaj projekat je bio namenjen rehabilitaciji poljoprivrednih gazdinstava koja su prijavila uginuće domaćih životinja u četiri mesne zajednice u gradskoj opštini Obrenovac: Poljane, Konatice, Draževac i Veliko Polje. Aktivnostima projekta podržano je 40 gazdinstava kroz nabavku životinja (suprasnih nazimica) i stočne hrane (za svinje, ovce, goveda, pernate životinje) kao i kroz stručno savetovanje. Vrednost pomoći po gazdinstvu iznosila je oko 116.000 dinara.

rehabilitacija nakon poplava 2

Nakon selekcije i potpisivanja ugovora sa korisnicima pomoći, distribucija pomoći je obavljena tokom oktobra i novembra meseca 2014. godine. Nakon distribucije, podržanim poljoprivrednim gazdinstvima ponuđena je stručna podrška i savetovanje za sve dileme koje su imali u procesu daljeg razvijanja njihove stočarske proizvodnje.

Završni događaj koji je okupio predstavnike opštine i ambasade Norveške održan je u ponedeljak 21. septembra na imanju jednog od podržanih korisnika.

FaLang translation system by Faboba

Partneri