Visits 307761

Debata o politikama i praksama prema povratnicima u Kikindi

debata o politikama 1

Analiza postojećih regulativa i mehanizama u Kikindi koje se tiču povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji kao i identifikacija problema i prepreka sa kojima se povratnici susreću u procesu lokalne integracije bile su teme debate koja je u ponedeljak 29. februara 2016. godine u Kikindi okupila različite lokalne aktere.

Direktor Centra za socijalni rad, sekretarka Crvenog krsta, savetnik za zapošljavanje kikindske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, pedagoški asistenti u predškolskim i školskim ustanovama, predavačica sa Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i predstavnici romskih udruženja naglasili su, tokom debate, važnost rešavanja problema povratnika u oblasti obrazovanja i zapošljavanja. Preporučeno je i da se što pre usvoji novi Lokalni akcioni plan za rešavanje pitanja povratnika i ponovo uspostavi pozicija romskog koordinatora u opštini Kikinda.

debata o politikama 2

Debata u Kikindi je treća u nizu debata koje su deo projekta „Perspektive jednakih mogućnosti za povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji“. Projekat finansira Evropska unija u okviru programa „Podrška civilnom društvu 2013.

(Fotografije: Centar za stručno usavršavanje Kikinda)

FaLang translation system by Faboba

Partneri