Visits 308557

Sastanak lokalnih obrazovnih koordinatora

Sastanak lokalnih obrazovnih koordinatora

U ponedeljak 11. septembra održan je prvi sastanak projektnog tima sa lokalnim obrazovnim koordinatorima koji će biti angažovani u okviru dvogodišnjeg projekta “Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji” koji Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz finansijsku podršku organizacije Brot für die Welt iz Nemačke.

 

Cilj projekta je da se poboljšaju šanse i uspeh u obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih (dece i mladih iz siromašnih porodica i onih koji pripadaju posebno ranjivim kategorijama poput pripadnika romske manjine ili dece i mladih sa invaliditetom i/ili sa smetnjama u razvoju). Projekat se sprovodi u 10 lokalnih zajednica širom Srbije: Bač (Selenča), Alibunar (Ilandža), Opovo, Kruševac (Gornji Stepoš), Kraljevo, Bor, Knjaževac, Mionica, Raška i Lebane (Bosnjace). Podrška će biti kontinuirano pružana za ukupno 160 školske dece i mladih u ovim sredinama. Odabrani lokalni obrazovni koordinatori će biti zaduženi za identifikaciju i selekciju dece i mladih koji će biti korisnici projekta, sprovođenje projektom predviđene podrške deci i mladima i praćenje stepena integracije identifikovane dece i mladih u školski sistem i njihovog uspeha.

Ovim projektom Ekumenska humanitarna organizacija želi da podrži napore škola i lokalnih zajednica da se ulaganjem u obrazovanje siromašne dece ostvare pozitivne lične, društvene i ekonomske promene.

FaLang translation system by Faboba

Partneri