Visits 307761

Novi projekat: Mogućnosti za novi početak

26 May 11 Poly Tunnel Sewing001

U periodu od dve godine (1. januar 2018. - 31. decembar 2019.) EHO će realizovati novi projekat “Mogućnosti za novi početak”.

Projekat finansira Vlada SR Nemačke - Savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj - BMZ (Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung). Dodeljeni grant (u visini od 496.000,00 evra) administrira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju  - GIZ (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).

 

Projekat se sastoji iz tri komponente: 1) Ekonomsko osnaživanje; 2) Stanovanje i 3) Pravna zaštita. Sve tri komponente imaju za cilj da pomognu proces reintegracije povratnika (najvećim delom povratnika iz SR Nemačke) na teritoriji R. Srbije.

Četiri lokacije, Grad Subotica, Grad Kikinda, Grad Zrenjanin i opština Žitište, su preliminarno izabrane, kao projektne lokacije, upravo zbog velikog broja povratnika, koji će biti prioritetni korisnici usluga projekta “Mogućnosti za novi početak”.

U projektu “Mogućnosti za novi početak”, koristiće se EHO metodologija rada, koja se zasniva na jednakosti, participaciji, multisektorskoj saradnji/partnerstvu, ekonomičnosti i transparentnosti.

EHO od 2006. godine uspešno sprovodi projekte za pomoć povratnicima po osnovu Sporazuma o readmisiji, ali je ovo prvi projekat koji finansira Vlada SR Nemačke.

U periodu od 1. januara, 2018. do 31. decembra, 2019. godine, Ekumenska humanitarna organizacija će realizovati projekat, ”Mogućnosti za novi početak”,  u vrednosti od 500.000,000 evra, koji finansira Ministarstvo za ekonomski saradnju i razvoj, SR Nemačke  - BMZ (Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung), a administrira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju - GIZ (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).

FaLang translation system by Faboba

Partneri