Visits 361693

Učenje kroz zabavu i druženje

Ucenje kroz zabavu i druzenje 1

Mnoga deca iz socijalno osetljivih porodica nemaju uslove za redovno učenje i rad na sebi, niti realnu podršku roditelja, te je školski boravak jedino mesto gde mogu da postignu dobre rezultate, primene naučeno i pre svega da se kroz direktan kontakt osete prihvaćenim, kako bi nadalje razvijali svest o pripadnosti društvu i pronalaženju svog mesta u njemu. Putem druženja i zabave deca uče zajedno, pomažući jedni drugima i gradeći sopstveno samopouzdanje.

Podrška deci u učenju, koju EHO realizuje u produženom boravku OŠ „Jožef Atila“ u Novom Sadu, predstavlja komponentu projekta „Terenski rad sa decom uključenom u život i/ili rad na ulici“, i za cilj ima prevenciju osipanja dece u obrazovnom sistemu i prevenciju fenomena dece uključene u život i/ili rad na ulici.

 

Podršku deci u učenju pružaju obučene volonterke EHO, psihofizički podobne za rad sa decom. Na projektu je trenutno uključeno 12 (dvanaest) volonterki. Pored volonterki u školi, na projektu je uključeno još 11 (jedanaest) volontera – terenskih saradnika koji direktno pružaju podršku onoj deci koja su usled određenih razloga uključena u život i/ili rad.

Terenski saradnici svakom detetu koje sretnu na ulici pružaju psihosocijalnu podršku, upućuju ih na određene institucije na lokalu, čime vrše direktno posredovanje pri obezbeđivanju dostupnosti usluga socijalne, zdravstvene i obrazovne zaštite.

Ucenje kroz zabavu i druzenje 2

Ovaj projekat EHO realizuje u saradnji sa partnerom Herbert Stepic CEE Charity devetu godinu zaredom.

Oznake: Herbert Stepic CEE Charity

FaLang translation system by Faboba

Partneri