Visits 361483

Podrška socijalno depriviranoj deci i mladima

Podrska socijalno depriviranoj deci i mladima

Prva godina podrške deci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta u 10 lokalnih zajednica širom Srbije, sa ciljem da se poboljšaju šanse i uspeh u obrazovanju, približava se svom kraju. U toku ovog perioda, 130 dece i mladih iz siromašnih porodica podržano je organizovanjem dodatne nastave i radionica, nabavkom školskog materijala, pokrivanjem troškova ishrane i putnih troškova učenika i nenovčanim nagradama za najbolje učenike. Takođe, projektom su  motivisani i roditelji dece koja su uključena u projekat, a podržani su i nastavnici da pohađaju akreditovane treninge relevantne za rad sa socijalno depriviranom decom i mladima.

Sve ove aktivnosti deo su projekta „Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji“ koji se realizuje uz podršku Brot für die Welt iz Nemačke.

Projektni tim je u periodu od 23. do 24. maja 2018. godine posetio dve opštine u kojima se realizuje ovaj projekat: Knjaževac i Bor. Prilikom posete osnovnim školama „Dimitrije Todorović Kaplar“ u Knjaževcu i „Branko Radičević“ u Boru, članovi projektnog tima razgovarali su sa učenicima koji su uključeni u projekat, njihovim roditeljima i nastavnicima. Cilj ove posete je bio da se proceni efikasnost i važnost projektnih aktivnosti i da se identifikuju potrebe i čuju predlozi kojima bi ubuduće dodatno unapredili projekat.

Ekumenska humanitarna organizacija ovim projektom želi da podrži napore škola i lokalnih zajednica da ulaganjem u obrazovanje siromašne dece ostvare pozitivne lične, društvene i ekonomske promene, a projektne aktivnosti se nastavljaju i naredne školske godine.

Oznake: Brot für die Welt

FaLang translation system by Faboba

Partneri