Visits 312308

Školske torbe za prvake

skolske torbe

EHO putem projekta „Terenski rad sa decom uključenom u život i/ili rad na ulici“, komponenta „Podrška deci u učenju“, treću školsku godinu u nizu, podržava učenike prvog razreda OŠ „Jožef Atila“ iz Novog Sada. Volonteri - saradnici EHO pružaju podršku prvacima koji u produženom boravku škole, pomažu oko izrade domaćih zadataka i rade sa decom na prevazilaženju ostalih prepreka. U aprilu 2018. godine organizovali smo terensku posetu naselju Adice, gde su naši saradnici obišli adrese budućih prvaka i informisali ih o upisu u prvi razred.

Nakon obaveštenja, svi roditelji su u vrlo kratkom roku upisali svoju decu. Na osnovu spiska upisanih prvaka koja žive u podstandardnom delu naselja Adice, pripremili smo školske torbe sa sveskama i drugim materijalom, koje smo potom svim prvacima i podelili.

Svi prvaci biće podržani tokom čitave školske godine na način kao što smo to činili i u prethodne dve godine. Cilj projekta jeste prevencija osipanja dece iz školskog sistema i prevencija dečijeg rada. Partner na ovom projektu pored OŠ „Jožef Atila“ iz Novog Sada je i H.Stepic Charity koji nam je obezbedio sredstva za realizaciju svih aktivnosti.

FaLang translation system by Faboba

Partneri