Visits 370346

Sastanci sa predstavnicima institucija i organizacija civilnog drustva u vezi sa unapređenjem usluga najugroženijim porodicama

13sep01Projektni tim Ekumenske humanitarne organizacije koji sprovodi „Mreža za integraciju u Srbiji“ sastali su se sa predstavnicima institucija i civilnog društva u Vladičinom Hanu i Babušnici u vezi sa potencijalnim unapređenjem usluga namenjenih najugroženijim porodicama, sa posebnim akcentom na porodice koje su vraćene po Sporazumu o readmisiji iz Savezne Republike Nemačke u Republiku Srbiju:


➢ Prvi sastanak je održan u Vladičinom Hanu u prostorijama Udruženja Roma Intelektualaca, 9.9.2019. Sastanku su se odazvali predstavnici - članovi odbora navedenog udruženja, pedagoški asistent, koordinator za romska pitanja, koordinator mobilnog tima, vaspitači, učitelji.
➢ Sastanak u Babušnici se održao 10.9.2019. u prostorijama Opštine Babušnica. Sastanku je prisustvovao šef odseka za društvene delatnosti, predsednica udruženja Roma "Zora" kao i pedagoški asistent iz Osnovne škole "Despot Stefan Lazarević".

Predstavnici Ekumenske humanitarne organizacije su prisutnima predstavili izveštaj o monitoringu projekta koji se odnosio na rad sa porodicama koje su se dobrovoljno ili prisilno vratile iz Savezne Republike Nemačke u Republiku Srbiju, koji je rezultat nastojanja da se steknu bolji uvidi u trenutni položaj povratnika. Prisutni su upoznati sa postojanjem mreže saradnika za integraciju u Srbiji koja aktivno deluje na teritoriji 30 lokalnih samouprava. Takođe, predstavljeni su rezultati dosadašnjeg rada kao i planovi za održivost i proširenje mreže.
Cilj održanih sastanaka je bio da se kroz informisanje predstavnika lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva dođe do određenih zaključaka i preporuka za unapređenje usluga koje bi bile u skladu sa realnim potrebama korisnika.
Projektni tim Ekumenske humanitarne organizacije je iskoristio priliku da nakon svakog održanog sastanka poseti i porodice koje su podržane kroz projekat sa uslugama unapređenja stanovanja, integracije dece u obrazovni sistem, obezbeđivanje kontinuiranog školovanja, podrška pri izdavanju ličnih dokumenata i uslugama poboljšanja zdravstvene zaštite.

13sep02 13sep03 13sep04

 

Mreža za integraciju u Srbiji je projekat koji se sprovodi uz podršku Strategije Evropske Unije za Dunavski region (EUSDR) i Dijakonije Virtemberg iz Nemačke.

FaLang translation system by Faboba

Partneri