Visits 325607

ORGANIZOVAN PRVI CIKLUS OBUKA O PISANJU BIZNIS PLANA

 

U prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije od 6. do 8. novembra 2019. godine organizovane su tri obuke “Pisanje biznis plana”. Obuke se organizuju kao aktivnost na projektu „Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju i ekonomsko osnaživanje“ koji je podržan od strane  Brot für die Welt i Diakonie Württemberg.

Razumevanje biznis plana i njegovih osnovnih elemenata, sticanje osnovnih znanja i veština za pisanje biznis plana i praktično vežbanje pisanja biznis plana popunjavanjem EHO Prijave sa biznis planom su bili ciljevi ovih obuka. 51 osoba iz kategorije teže zapošljivih, sa teritorije Vojvodine, prisustvovala je prvom ciklusu. Dvadeset najboljih biznis ideja biće podržano bespovratnim sredstvima za kupovinu novih mašina i opreme za započinjanje ili unapređenje  sopstvenog posla u oblasti proizvodnje/ proizvodnog zanatstva ili uslužnih delatnosti.

 

Weiterlesen: ORGANIZOVAN PRVI CIKLUS OBUKA O PISANJU BIZNIS PLANA                                                                                    

Weiterlesen: ORGANIZOVAN PRVI CIKLUS OBUKA O PISANJU BIZNIS PLANA  Weiterlesen: ORGANIZOVAN PRVI CIKLUS OBUKA O PISANJU BIZNIS PLANA 

Podrška porodici kroz osnaživanje lokalnih saradnika i saradnje institucija i organizacija u lokalnoj zajednici

Weiterlesen: Podrška porodici kroz osnaživanje lokalnih saradnika i saradnje institucija i organizacija u...Lokalni saradnik za integraciju je neophodna usluga u sistemu socijalne zaštite, a naročito na nivou lokalne zajednice kao važan segment podrške porodicama izložene siromaštvu i onima koje su u krizi. Na sastanku održanom u Malom Iđošu, 15.10.2019. godine zaključeno je da nepostajanje takve usluge u lokalnoj zajednici otežava proces podrške i integracije porodica - što su i potvrdili zaključci do kojih se došlo i tokom prethodno organizovanih sastanaka širom Srbije o značaju delovanja formirane Mreže za integraciju koja pruža podršku povratnicima po Sporazumu o readmisiji iz Republike Nemačke u Republiku Srbiju.

Lokalni saradnik za integraciju kao važan resurs lokalne zajednice

Weiterlesen: Lokalni saradnik za integraciju kao važan resurs lokalne zajedniceLokalni saradnik za integraciju je neophodna usluga na nivou lokalne zajednice i važan resurs lokalnim samoupravama za sprovođenje politike socijalne zaštite – zaključak je sastanka sa predstavnicima Centra za socijalni rad Žabalj, odeljenje u Titelu i Ekumenske humanitarne organizacije (EHO), održanog 3.10.2019. u Titelu.

Na sastanku se pričalo i o potrebama najugroženijih porodica i kompleksnosti izazova sa kojima se svaka porodica vraćena po Sporazumu o readmisiji suočava u toku integracije na teritoriji Opštine Titel. Takođe, dogovoreni su naredni koraci u vezi sa mapiranjem usluga u 15 Opština na teritoriji Republike Srbije, kako bi povratnicima po sporazumu o readmisiji bile dostupne informacije o socijalnim uslugama i svim pružaocima usluga i servisa u njihovom životnom okruženju. Informacije će biti dostupne u vidu brošura prevedenih na srpski, romski, albanski i nemački jezik i deo su aktivnosti projekta Mreža za integraciju u Srbiji koji se sprovodi uz podršku Strategije Evropske Unije za Dunavski region (EUSDR) i Dijakonije Virtemberg iz Nemačke.

Mrežu za integraciju u Srbiji čini dvadeset pet lokalnih saradnika, koji od oktobra 2016. godine podržavaju proces (re)integracije porodica vraćenih po Sporazumu o readmisiji iz Republike Nemačke u Republiku Srbiju kroz niz mera i usluga onim najugroženijim porodicama. Lokalni saradnici se brinu o poboljšanju uslova stanovanja, integracije dece u obrazovni sistem, podršci u izradi ličnih dokumenata, ekonomskog osnaživanja i izgradnji kapaciteta porodice za veće učešće u životu lokalne zajednice, te ostvarivanju njihovih prava i preuzimanju veće odgovornosti kao korisnog člana porodice.

Weiterlesen: Lokalni saradnik za integraciju kao važan resurs lokalne zajednice  Weiterlesen: Lokalni saradnik za integraciju kao važan resurs lokalne zajednice

SASTANAK SA ČLANOVIMA MOBILNOG TIMA ZA INKLUZIJU ROMA OPŠTINE SUBOTICA U VEZI SA UNAPREĐENJEM USLUGA NAJUGROŽENIJIM PORODICAMA

U sredu, 2.10.2019. je u prostorijama Nove Opštine u Subotici održan sastanak sa koordinatorom za romska pitanja istoimenog grada sa Nikolić Stevanom i predstavnikom Centra za socijalni rad Đurčik Norbertom, kao i lokalnim saradnikom za integraciju na projektu “Mreža za integraciju u Srbiji” Nadom Dimović u vezi unapređenja usluga najugroženijim porodicama na teritoriji Subotice.
U ime Ekumenske Humanitarne Organizacije o navedenom projektu i postignutim rezultatima dosadašnjeg rada govorili su koordinator projekta, Milisav Milinković i projektni asistent, Bojana Tankosić.
Cilj stastanka je bio da se pored razmene informacija o porodicama kojima je pružena pomoć i podrška, dođe do konkretnih zaključaka i predloga za unapređenje usluga namenjenih najugroženijim porodicama, a u skladu sa relanim potrebama naših krajnih korisnika - povratnika po sporazumu o Readmisiji iz Savezne Republike Nemačke u Srbiju.
Učesnicima sastanka su predočeni naredni koraci u vezi sa realizacijom projektnih aktivnosti koji će između ostalog uključivati mapiranje 15 gradova na teritoriji Republike Srbije kako bi se došlo do sveobuhvatnog saznanja o uslugama koje se pružaju u okviru jedinica lokalne samouprave i identifikovanju svih pružalaca usluga na lokalnom nivou. Prikupljeni podaci će biti objedinjeni u vidu brošura koje će biti prevedene na nekoliko jezika (romski, albanski, nemački i srpski jezik). Takođe, predstavljeni su i ideje za proširenje postojeće Mreže saradnika za integraciju i potencijalnim mogućnostima unapređenja ove jedinstvene usluge na teritoriji Srbije.
Nakon održanog sastanka obavljena je poseta porodicama koje su podržane kroz projekat. Mreža za integraciju u Srbiji je projekat koji se sprovodi uz podršku Strategije Evropske Unije za Dunavski region (EUSDR) i Dijakonije Virtemberg iz Nemačke.

Weiterlesen: SASTANAK SA ČLANOVIMA MOBILNOG TIMA ZA INKLUZIJU ROMA OPŠTINE SUBOTICA U VEZI SA UNAPREĐENJEM...  Weiterlesen: SASTANAK SA ČLANOVIMA MOBILNOG TIMA ZA INKLUZIJU ROMA OPŠTINE SUBOTICA U VEZI SA UNAPREĐENJEM... 
Weiterlesen: SASTANAK SA ČLANOVIMA MOBILNOG TIMA ZA INKLUZIJU ROMA OPŠTINE SUBOTICA U VEZI SA UNAPREĐENJEM... Weiterlesen: SASTANAK SA ČLANOVIMA MOBILNOG TIMA ZA INKLUZIJU ROMA OPŠTINE SUBOTICA U VEZI SA UNAPREĐENJEM...

Izlet korisnika na Zlatibor

Weiterlesen: Izlet korisnika na ZlatiborU ponedeljak 16.09. realizovan je jednodnevni izlet na Zlatibor za korisnike i korisnice Savetodavno terapijskih i socijalno edukativnih usluga iz Raške. Troškove izleta je u potpunosti pokrila lokalna samouprava. Program ekskurzije je podrazumevao obilazak manastira Ziča, Dino parka na Zlatiboru i voznju turističkim vozićem i obilazak Zlatibora. Ekskurziji je prisustvovalo 20 korisnika, 12 roditelja pratioca korisnicima i 8 radnika koji rade na pružanju Savetodavno terapijskih i socijalno edukativnih usluga u Raški.

Sastanak Mreže za integraciju u Srbiji - Evaluativno-razvojni seminar

Weiterlesen: Sastanak Mreže za integraciju u Srbiji - Evaluativno-razvojni seminar
Tokom proteklog vikenda u prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije u Novom Sadu je održan evaluativno - razvojni seminar Mreže za integraciju u Srbiji, koji je u ulozi eksternog evaluatora vodila psiholog doc. dr Nina Brkić Jovanović. Na seminaru se tokom prvog dana razgovaralo o dosadašnjim postignućima u radu, procenjivala relevantnost i efektivnost projekta. Takođe, tokom prvog dana se razgovaralo i o specifičnosti rada lokalnih saradnika kao i sa kojim izazovima u radu se susreću i na koji način prevazilaze prepreke. Drugog dana seminara obrađivane su teme u vezi značaja, važnosti i unapređenja umreženosti, kao i održivosti i nastavka projekta. Od strane projektnog tima su predstavljeni dalji planovi za budućnost projekta.
Mrežu za integraciju u Srbiji čini 25 lokalnih saradnika koji deluju na teritoriji Republike Srbije u 32 opštine. Tokom trajanja projekta podržali su preko 230 povratničkih porodica pruživši usluge iz oblasti: stanovanja, informisanja, obrazovanja, urgentne pomoći, zdravstva, podrške pri započinjanju samostalnog posla, ishodovanja dokumenata...
Mreža lokalnih saradnika je nastala tokom 2016. godine u okviru projekta koji je finansijski podržala Dijakonija Virtemberg iz Nemačke i Strategija Evropske Unije za Dunavski region (EUSDR) koja je prepoznala važnost jačanja ove mreže na lokalnom nivou.

Weiterlesen: Sastanak Mreže za integraciju u Srbiji - Evaluativno-razvojni seminar

Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Lisište u Požegi

Weiterlesen: Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Lisište u Požegi

Pregled, skidanje i štampu dokumentacije Otvorenog poziva možete pokrenuti klikom na slike odnosno naslove odgovarajućih dokumenata ispod:

Weiterlesen: Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Lisište u Požegi 1. Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Lisište u Požegi
 1. (pdf, 6 strana)

Weiterlesen: Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Lisište u Požegi2. Grafički prilog romsko naselje Lisište u Požegi

(pdf, 1 strana)

Weiterlesen: Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Lisište u Požegi3. Profil ponuđača i registracioni formular - Lisište Požega

(pdf, 2 strane)

Weiterlesen: Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Lisište u Požegi4. Sertifikat o prihvatanju ponude i dodeli Ugovora Lisište Požega

(pdf, 2 strane)

Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Jelinac u Aranđelovcu

Weiterlesen: Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Jelinac u Aranđelovcu

Pregled, skidanje i štampu dokumentacije Otvorenog poziva možete pokrenuti klikom na slike odnosno naslove odgovarajućih dokumenata ispod:

Weiterlesen: Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Jelinac u Aranđelovcu 1. Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Jelinac u Aranđelovcu.pdf
 1. (pdf, 6 strana)

Weiterlesen: Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Jelinac u Aranđelovcu2. Izvod PGR - DKP.jpg

(jpg, 1 strana)

Weiterlesen: Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Jelinac u Aranđelovcu3. Profil ponuđača i registracioni formular - Jelinac Aranđelovac.pdf

(pdf, 2 strane)

Weiterlesen: Poziv za dostavljanje ponuda za izradu KTP za romsko naselje Jelinac u Aranđelovcu4. Sertifikat o prihvatanju ponude i dodeli Ugovora Jelinac Aranđelovac.pdf

(pdf, 2 strane)

Sastanak lokalnih obrazovnih koordinatora

U petak 04. oktobra održan je sastanak projektnog tima sa lokalnim obrazovnim koordinatorima koji će biti angažovani u okviru trogodišnjeg projekta “Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji” koji Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz finansijsku podršku organizacije Brot für die Welt iz Nemačke. Ovaj projekat druga je faza prethodno uspešno realizovanog dvogodišnjeg projektnog ciklusa.

Weiterlesen: Sastanak lokalnih obrazovnih koordinatora

Cilj projekta je da se poboljšaju šanse i uspeh u obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih (dece i mladih iz siromašnih porodica i onih koji pripadaju posebno ranjivim kategorijama poput pripadnika romske manjine ili dece i mladih sa invaliditetom i/ili sa smetnjama u razvoju). Projekat se sprovodi u 9 lokalnih zajednica širom Srbije: Bač, Opovo, Kruševac, Kraljevo, Bor, Knjaževac, Mionica, Raška i Lebane. Podrška će biti kontinuirano pružana za ukupno 190 školske dece i mladih u ovim sredinama. Odabrani lokalni obrazovni koordinatori su zaduženi za identifikaciju i selekciju dece i mladih koji su korisnici projekta, sprovođenje projektom predviđene podrške deci i mladima i praćenje stepena integracije identifikovane dece i mladih u školski sistem i njihovog uspeha.

Weiterlesen: Sastanak lokalnih obrazovnih koordinatora

Sastanak sa predstavnicima opštine Velika Plana u vezi sa unapređenjem usluga najugroženijim porodicama

 

 

Projektni tim Ekumenske humanitarne organizacije se 1.10.2019. sastao sa predstavnicima Opštine Velika Plana kako bi razmenili informacije u vezi najugroženijih porodica, s akcentom na one koje su vraćene po sporazumu o Readmisiji iz Savezne Republike Nemačke u Srbiju.
Velika Plana se izdvojila kao primer dobre prakse zbog efikasne i koordinisane saradnje sa pružaocima usluga na nivou lokalne samouprave. Lokalni saradnik na projektu „Mreža za integraciju u Srbiji“ je u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave ostvario multisektorsku saradnju i zajednim naporima je pružena pomoć i podrška porodicama kojima je pomoć bila najpotrebnija.
Predstavnici Ekumenske humanitarne organizacije su prisutnima predstavili izveštaj o monitoringu projekta koji se odnosio na rad sa porodicama koje su se dobrovoljno ili prisilno vratile iz Savezne Republike Nemačke u Republiku Srbiju, koji je rezultat nastojanja da se steknu bolji uvidi u trenutni položaj povratnika. Prisutni su upoznati sa postojanjem Mreže saradnika za integraciju u Srbiji koja aktivno deluje na teritoriji 30 lokalnih samouprava. Takođe, predstavljeni su rezultati dosadašnjeg rada kao i planovi za održivost i proširenje mreže.


Weiterlesen: Sastanak sa predstavnicima opštine Velika Plana u vezi sa unapređenjem usluga najugroženijim...

Nakon održanog sastanka obavljena je poseta porodicama koje su podržane kroz projekat sa uslugama unapređenja stanovanja, integracije dece u obrazovni sistem, obezbeđivanje kontinuiranog školovanja, podrška pri izdavanju ličnih dokumenata i uslugama poboljšanja zdravstvene zaštite.
Mreža za integraciju u Srbiji je projekat koji se sprovodi uz podršku Strategije Evropske Unije za Dunavski region (EUSDR) i Dijakonije Virtemberg iz Nemačke.

 Weiterlesen: Sastanak sa predstavnicima opštine Velika Plana u vezi sa unapređenjem usluga najugroženijim... Weiterlesen: Sastanak sa predstavnicima opštine Velika Plana u vezi sa unapređenjem usluga najugroženijim... 
 Weiterlesen: Sastanak sa predstavnicima opštine Velika Plana u vezi sa unapređenjem usluga najugroženijim...  Weiterlesen: Sastanak sa predstavnicima opštine Velika Plana u vezi sa unapređenjem usluga najugroženijim...

Otvoreni poziv za dostavljanje ponuda za vodovodni materijal za romsko naselje Trnavska Reka - Raška

Weiterlesen: Otvoreni poziv za dostavljanje ponuda za vodovodni materijal za romsko naselje Trnavska Reka - Raška

Pregled, skidanje i štampu dokumentacije Otvorenog poziva možete pokrenuti klikom na slike odnosno naslove odgovarajućih dokumenata ispod:

Weiterlesen: Otvoreni poziv za dostavljanje ponuda za vodovodni materijal za romsko naselje Trnavska Reka - Raška 1. Otvoreni poziv za dostavljanje ponuda za vodovodni materijal za romsko naselje Trnavska Reka Raška.pdf
 1. (pdf, 5 strana)

Weiterlesen: Otvoreni poziv za dostavljanje ponuda za vodovodni materijal za romsko naselje Trnavska Reka - Raška2. Specifikacija materijala za vodosnabdevanje u Romskom naselju Trnavska reka Raška.pdf

(pdf, 1 strana)

Weiterlesen: Otvoreni poziv za dostavljanje ponuda za vodovodni materijal za romsko naselje Trnavska Reka - Raška3. Profil ponuđača i registracioni formular uz Ponudu za materijal za vodosnabdevanje romsko naselje u Raški.pdf

(pdf, 2 strane)

Weiterlesen: Otvoreni poziv za dostavljanje ponuda za vodovodni materijal za romsko naselje Trnavska Reka - Raška4. Sertifikat o prihvatanju ponude i dodeli Ugovora za materijal za vodosnabdevanje u romskom naselju Trnavska reka Raška.pdf

(pdf, 2 strane)

FaLang translation system by Faboba

Partneri