Visits 353678

  • Banatski-Dvor-opstina-Zitiste.jpg

Mogućnosti za nov početak

Projekat se realizuje u cilju unapređenja uslova stanovanja i procesa reintegracije povratnika u Srbiji u periodu od dve godine.

Projekat se sastoji iz tri komponente: ekonomsko osnaživanje, unapređenje uslova stanovanja i pravna zaštita. Sve tri komponente imaju za cilj da pomognu proces reintegracije povratnika, najvećim delom povratnika iz SR Nemačke, na teritoriji R. Srbije. Prioritet se daje ugroženim povratničkim porodicama koje žive u lošim stambenim uslovima, nezaposleni su i ne dobijaju pomoć od drugih organizacija. Pored njih, mogućnost da budu podržani ovim projektom imaju i nepovratničke romske i neromske porodice koje su ugrožene i žive u sličnim uslovima u susedstvu. Tokom trajanja projekta u procesu reintegracije minimalno 150 porodica (min. 540 pojedinaca) će biti podržano kroz unapređenje socio-ekonomskog položaja, uslova stanovanja i pristupa pravima.

Takođe, EHO kroz saradnju sa svim značajnim partnerima na nacionalnom i lokalnom nivou aktivno radi na unapređenju postojećih politika i praksi koje se odnose na pitanja migracija, (re)integracije i položaja ugroženih i ranjivih grupa.

Projekat se sprovodi na teritoriji Republike Srbije, a četiri lokacije, Grad Subotica, Grad Kikinda, Grad Zrenjanin i opština Žitište, su izabrane kao projektne lokacije, upravo zbog velikog broja povratnika, koji su prioritetni korisnici usluga projekta “Mogućnosti za novi početak”.

U projektu se koristiti EHO metodologija rada, koja se zasniva na jednakosti, participaciji, multisektorskoj saradnji/partnerstvu, ekonomičnosti i transparentnosti.

Period implementacije: 1. januar 2018 - 31. decembar 2019. godine

Partner: Vlada SR Nemačke, odnosno Savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj - BMZ (Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung) uz implementarnu podršku GIZ u Srbiji.

Koordinatorka: Branka Kresoja > This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                         

                                               

FaLang translation system by Faboba

Partneri