Visits 346036

  • Podrska-obrazovanju-socijalno-deprivirane-dece-i-mladih-u-Srbiji-1.jpg
  • Podrska-obrazovanju-socijalno-deprivirane-dece-i-mladih-u-Srbiji-2.jpg
  • Podrska-obrazovanju-socijalno-deprivirane-dece-i-mladih-u-Srbiji-3.jpg

Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji

Cilj dvogodišnjeg projekta je da se poboljšaju šanse i uspeh u obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih (dece i mladih iz siromašnih porodica i onih koji pripadaju posebno ranjivim kategorijama poput pripadnika romske manjine ili dece i mladih sa invaliditetom i/ili sa smetnjama u razvoju). Projekat se sprovodi u 10 lokalnih zajednica širom Srbije: Bač (Selenča), Alibunar (Ilandža), Opovo, Kruševac (Gornji Stepoš), Kraljevo, Bor, Knjaževac, Mionica, Raška i Lebane (Bosnjace). Podrška se kontinuirano pruža za ukupno 160 školske dece i mladih u ovim sredinama. Angažovani lokalni obrazovni koordinatori zaduženi su za identifikaciju i selekciju dece i mladih koji su korisnici projekta, sprovođenje projektom predviđene podrške deci i mladima i praćenje stepena integracije identifikovane dece i mladih u školski sistem i njihovog uspeha.    

Ovim projektom Ekumenska humanitarna organizacija želi da podrži napore škola i lokalnih zajednica da se ulaganjem u obrazovanje siromašne dece ostvare pozitivne lične, društvene i ekonomske promene.

Period implementacije: 1.jul 2017 - 30. jun 2019. godine

Partner: Brot für die Welt

Koordinator: Damir Krkobabić  > This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FaLang translation system by Faboba

Partneri