Visits 353662

  • Sigurni-kutak-za-decu-01.jpg
  • Sigurni-kutak-za-decu-02.jpg
  • Sigurni-kutak-za-decu-03.jpg
  • Sigurni-kutak-za-decu-04.jpg
  • Sigurni-kutak-za-decu-05.jpg
  • Sigurni-kutak-za-decu-06.jpg
  • Sigurni-kutak-za-decu-07.jpg

Sigurni kutak za decu u prihvatnom centru Subotica

Tokom tranzicije kroz Republiku Srbiju mnoge porodice sa decom bile su suočene sa privremenim boravkom u nekom od prihvatnih i tranzitnih centara u našoj zemlji, odakle su svoj put nastavljale prelaskom graničnih prelaza sa državama susedima. U tranzitno - prihvatnom centru Subotica 2016. godine započeli smo projekat Sigurnog kutka za decu sa ciljem da svako dete koje poseti Kutak, u okviru centra, dobije psihosocijalnu podršku, da putem različitih kreativnih i edukativnih aktivnosti razvija motiričke i druge sposobnosti i veštine, kao i da sam boravak u Kutku ima učinak na prevenciju sekundarne traumatizacije dece u izbeglištvu i migracionim tokovima. U okviru rada Kutka deca uživaju u društvenim igrama, kreativnim i edukativnim radionicama, uče jedni od drugih, zajedno i sa edukatorima EHO. U Kutak se takođe organizuje i različite tematske aktivnosti, kao što su časovi Engleskog, Nemačkog i Srpskog jezika. Na dnevnom nivou kutak poseti između 15-35 dece. Najveći broj dece je iz Avganistana, Iraka, Irana i Sirije. Ponekad se aktivnostima pridruže i majke, koje na taj način provode kvalitetno vreme sa svojom decom.

Da vreme koje deca provode sa svojim porodicama u centru ne bude monoton, pored aktivnosti u samom Kutku organizujemo i aktivnosti u centru, kao što su posete animatora za decu, ali i aktivnosti van centra, kao što su jednodnevni izleti u ZOO vrt Palić.

Period implementacije: 1. decembar 2016 – 31. mart 2019. godine

Partner: H.Stepic CEE Charity

Koordinatorka: Tijana Vidović > This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

FaLang translation system by Faboba

Partneri