Visits 320416

  • Dame-u-zelenom-1.jpg
  • Dame-u-zelenom-2.jpg

Zelene dame – Projekat podrške onkološkim pacijentima na Institutu za onkologiju Vojvodin

Projekat predstavlja saradnju između Ekumenske humanitarne organizacije i Instituta za onkologiju Vojvodine. Cilj projekta je pružanje praktične, funkcionalne, socijalne i emotivne podrške pacijentima koji borave na Instituta za onkologiju Vojvodine, poboljšanje kvaliteta njihovog boravka na Institutu, kao i promovisanje volonterskog rada u zdravstvenim ustanovama.

Projekat je osmišljen sa ciljem što uspešnije realizacije vizije koja za svrhu ima direktnu dobrobit pacijenata tokom njihovog boravka na Institutu, ali i pružanje praktične pomoći medicinskom osoblju Instituta.

Emotivna podrška pacijentima podrazumeva razgovor, slušanje, pravljenje društva u časovima usamljenosti i čitav niz usluga neophodnih u svakodnevnim potrebama bolesnika koji su nepokretni ili ograničeno pokretni (nabavka, komunikacija sa rodbinom telefonom, hranjenje, šetnja sa pacijentom po krugu bolnice, pomoć pri komunikaciji sa osobljem u višejezičnoj sredini, pomoć osoblju pratnjom bolesnika radi pregleda na drugo odeljenje itd.) koje čine boravak pacijenta u bolnici udobnijim i podnošljivijim a koje malobrojno i prezauzeto osoblje ne stiže. 

 

Period implementacije: 1. januar 2017 – 31. decembar 2019. godine

Partner: MOWE

Koordinatorka: Borka Vrekić > This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FaLang translation system by Faboba

Partneri