Visits 319424

Za medije

Pravo intelektualne svojine i autorskih prava

U skladu sa zakonskim propisima koji uređuju oblast pristupanja i korišćenja informacija koje se nalaze na internet prezentacijama, Ekumenska humanitarna organizacija je dužno da obavesti sve posetioce ove internet prezentacije da je sav materijal koji se nalazi na ovim stranicama, autorsko delo i intelektualna svojina Ekumenske humanitarne organizacije.

Takođe, deo materijala koji se nalazi na ovoj internet prezentaciji Ekumenske humanitarne organizacije, pripada partnerskim organizacijama sa kojima Ekumenska humanitarna organizacija ostvaruje saradnju kroz Sporazum ili Memorandum o saradnji, u okviru koga su regulisana i pitanja prava koja se odnose na korišćenje sadržaja internet prezentacija, uključujući tu i razmenu adresa domena.

Internet prezentacija Ekumenske humanitarne organizacije

Na samom početku, zahvaljujemo Vam na poseti našoj internet prezentaciji. Vaš pristup, kao i korišćenje sadržaja naše internet prezentacije podleže uslovima korišćenja koji su u ovom tekstu navedeni, kao i važećim zakonskim propisima koji uređuju ovu oblast. Samim pristupom i korišćenjem internet prezentacije, prihvatate bez ograničenja, uslove korišćenja. Ukoliko ne prihvatate uslove korišćenja bez ograničenja, molimo Vas da napustite našu internet prezentaciju.

Vlasništvo sadržaja

Ova internet prezentacija i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio-video materijal i ostali materijal koji se na njoj nalaze, jesu autorsko pravo ili vlasništvo Ekumenske humanitarne organizacije, uz materijal koji je na našoj internet prezentaciji postavljen uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje sadržaja ove internet prezentacije bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Zainteresovani za korišćenje svih tekstova, logotipa, grafika, slika, audio-video materijala i ostalih materijala koji se nalaze na vebsajtu Ekumenske humanitarne organizacije su zamoljeni da nas kontaktiraju na: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Ekumenska humanitarna organizacija će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.

Vaša upotreba ove internet prezentacije

Sadržaj internet prezentacije Ekumenske humanitarne organizacije može sadržati štamparske greške, a promene i ažuriranje sadržaja se mogu uraditi periodično u bilo kom trenutku, bez prethodnog obaveštenja. Ekumenska humanitarna organizacija se ne obavezuje da redovno ažurira informacije sadržane na ovoj internet prezentaciji, a, takođe, ne može da garantuje da će internet prezentacija funkcionisati bez prekida ili grešaka, da će uočeni nedostaci biti blagovremeno ispravljani, ili da je internet sajt kompatibilan sa vašim hardverom ili softverom. Informacije date na ovom internet sajtu ne treba prihvatati kao savet za donošenje odluka bilo koje vrste.

Izuzeće od odgovornosti

Internet prezentaciju Ekumenske humanitarne organizacije koristite na sopstvenu odgovornost, a Ekumenska humanitarna organizacija nije odgovorno za materijalnu ili nematerijalnu štetu, direktnu ili indirektnu, a koja nastane iz zloupotrebe ove internet prezentacije ili njenog sadržaja.

Linkovi ka internet prezentacijama trećih lica

Na ovoj internet prezentaciji se nalaze linkovi ka internet prezentacijama čiji vlasnik ili korisnik nije Ekumenska humanitarna organizacija. Takvi linkovi su postavljeni isključivo da bi Vama pružili što više informacija. Ekumenska humanitarna organizacija ne kontroliše i nije odgovorno za rad, sadržaj, politiku privatnosti ili bezbednost ovih internet prezentacija, a, istovremeno, ne kontroliše sadržaj, proizvode ili usluge koje su dostupne na tim internet prezentacijama. Ako uspostavljate vezu sa takvim internet prezentacijama putem linkova koji su postavljeni na našoj internet prezentaciji, to činite na sopstvenu odgovornost i bez saglasnosti Ekumenske humanitarne organizacije.

Promena uslova korišćenja

Ekumenska humanitarna organizacija može u svakom trenutku izmeniti ove uslove korišćenja tako što će ažurirati ovaj tekst, što će Vas automatski obavezati novim uslovima korišćenja sadržanim u izmenama, a iz tog razloga bi trebalo da periodično posetite ovu stranicu, kako biste se upoznavali sa važećim uslovima korišćenja naše internet prezentacije.

Takođe, deo materijala koji se nalazi na ovoj internet prezentaciji Ekumenske humanitarne organizacije, pripada partnerskim organizacijama sa kojima Ekumenska humanitarna organizacija ostvaruje saradnju kroz Sporazum ili Memorandum o saradnji, u okviru koga su regulisana i pitanja prava koja se odnose na korišćenje sadržaja internet prezentacija, uključujući tu i razmenu adresa domena.

Logo oznake partnerskih institucija Ekumenske humanitarne organizacije

Nazivi, imena, fotografije, logotipi, kao i ostali materijal koji je ustupljen od strane organizacija i institucija sa kojima Ekumenska humanitarna organizacija ostvaruje saradnju, a koji se nalazi na ovoj internet prezentaciji, takođe spadaju u prethodno navedeno o uslovima korišćenja internet prezentacije Ekumenske humanitarne organizacije.

Nadzorni odbor

Székely Károly - Reformatska Hrišćanska Crkva u Srbiji

Mengyán Szofia - Evangelička Hrišćanska Crkva Augsburškog veroispovedanja u Srbiji - Vojvodini

Evka Hlavati - Slovačka Evangelička A.V. Crkva u Srbiji

Marija Brankov - Evangelička Metodistička Crkva u Srbiji

Ljubica Malacko - Apostolski egzarhat za Grkokatolike u Srbiji

Organizacioni tim


Bela Ajzenberger 2

Bela Ajzenberger

Bela Ajzenberger u Ekumenskoj Humanitarnoj organizaciji radi od 2018. godine. Trenutno se nalazi na poziciji koordinatora projekta gde je zadužen za novi ciklus projekta socijalne inkluzije ugroženih grupa za period 2019 - 2021.

Tokom svoje karijere radio je u državnom, privatnom i nevladinom sektoru na domaćem terenu i u inostranstvu. Pored ostalog, pre dolaska u EHO radio je za Danski savet za izbeglice na projektu sa migrantima, bio u mirovnoj misiji UN u Istočnom Timoru, a obavljao je i funkciju Pomoćnika Ministra za međunarodnu saradnju i EU integracije u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Srbije.

Završio je Vojnu Akademiju u Beogradu i Banja Luci, kao i Evropske Master Studije u Novom Sadu.


Batori Stevan

 Stevan Batori

Stevan Batori radi u EHO od 2002. godine, a od 2000. godine bio je angažovan kao volonter. Trenutno se nalazi na poziciji Projektnog saradnika – logističara na projektu unapređenja procesa reintegracije povratnika iz Savezne Republike Nemačke u Republiku Srbiju. Takođe, zadužen je za održavanje, ispravnost i evidenciju korišćenja službenih vozila.

Stevan je tokom prethodnog perioda radio u oblastima dijakonijskog rada, rada sa starima, osoba sa invaliditetom, Romima, na poslovima sanacije u poplavljenim područijima u Banatu 2005. godine i majskim poplavama 2014. godine, organizovao susrete „Mladih bez granica“ radi pomirenja u regionu, na projektima podrške i pomoći migrantima i izbeglicama. Takođe, radio je i na projektu pokrajinskog sekretarijata APV na suzbijanju nasilja nad ženama.

Stevan je završio Elektrotehničku srednju školu u Subotici i dopunski se edukovao pohađajući kurseve o project managmentu, razvoju i upravljanju NVO, nenasilnoj komunikaciji, Radu sa mladima u međunarodnim strukturama i dr.

Oženjen je i ima dvoje dece.


Petrovic Ana

 Ana Birgeš

Ana Birgeš radi u EHO od 2014. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektne koordinatorke u projektu “Mogućnosti za novi početak” namenjenog unapređenju uslova stanovanja i reintegraciji povratnika po Sporazumu o readmisiji. Takođe učestvuje i u realizaciji građevinskih projekata namenjenih humanitarnoj pomoći izbeglicama/migrantima u Srbiji.

Prethodno je koordinirala projekat ’’Pružanje pomoći interno raseljenim licima u Srbiji’’ namenjenom inkluziji IRL Roma/kinja.

Ana je završila Arhitektonski fakultet u Beogradu i kao diplomirani inženjer arhitekture stručno i rukovodeće iskustvo je stekla višegodišnjim radom u projektnom birou.

Slobodno vreme voli da provodi u druženju sa prijateljima, u prirodi, na kampovanju i da se bavi umetničkom fotografijom.


Vedrana Bjelajac

 Vedrana Bjelajac

Vedrana Bjelajac angažovana je u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji od 2013. godine kao volonterka i spoljna saradnica, a od aprila 2019. godine zadužena je za koordinaciju, implementaciju i monitoring aktivnosti na projektu podrške i pomoći deci koja su uključena u život i/ili rad na ulici.

Vedrana je završile osnovne i master studije pedagogije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i poseduje licencu za rad stručnog saradnika u obrazovnim-vaspitno ustanovama. Članica je Društva novinara Vojvodine, a bila je i saradnica dečijeg lista „Neven“.

Slobodno vreme voli da provodi sa prijateljima, porodicom i psom Borivojem.


Borbas Katalin

Katalin Borbaš

Katalin Borbaš u Ekumenskoj Humanitarnoj organizaciji radi od 2017. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektne saradnice na projektu za readmisiju, gde je zadužena za komunikaciju na srpskom i nemačkom jeziku sa povratnicima koji su vraćeni u Republiku Srbiju po osnovu Sporazuma o readmisiji. Takođe je zadužena i za prevod sajta Ekumenske Humanitarne Organizacije na nemački jezik.

Katalin je po struci profesor Nemačkog jezika i književnosti, a studirala je na Filozofskom Fakultetu, smer Germanistika, u Novom Sadu.

U prethodnom periodu radila je kao nastavnica u osnovnoj školi. Katalin je takođe član Kulturno-umetničkog društva u selu gde živi. U slobodno vreme voli da se druži sa prijatelljima, da čita, crta, slika, i igra kompjuterske igre.


Castvenova Miroslava

Miroslava Častvenova

Miroslava Častvenova u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji radi od januara 2017. godine.

Trenutno se nalazi na poziciji Projektne saradnice u okviru projekata kućne nege i pomoći u kući, lični pratilac deteta, RakInfo i podrške onkološkim pacijentima na Institutu u Sremskoj Kamenici. U prethodnom periodu bila je angažovana u Centru za socijalni rad na poziciji koordinatora geronto službe i voditelja slučaja.

Miroslava je po struci master socijalni radnik i poseduje licencu za obavljanje osnovnih stručnih poslova socijalne zaštite. Svoja znanja i veštine kontinuirano razvija kroz brojne akreditovane obuke, treninge, seminare i konferencije u oblasti socijalne zaštite.

U slobodno vreme voli da putuje i boravi u prirodi.


Cverdelj Fogarasi Aniko

Aniko Cverdelj-Fogaraši

Aniko Cverdelj-Fogaraši u Ekumenskoj Humanitarnoj organizaciji radi od 1998 godine. Trenutno se nalazi na poziciji Recepcionera u zajedničkom odeljenju, gde posreduje u komunikaciji kroz neposredni i telefonski kontakt sa strankama, pored čega obavlja poslove korespondenta ulazne i izlazne pošte u organizaciji.

U prethodnom periodu Aniko je bila angažovana na poslovima magacinskog poslovanja, knjigovođe osnovnih sredstava i saradnika u dijakonskom centru.

Aniko je završila prirodno-matematički smer Karlovačke gimnazije u Sremskim Karlovcima. Na polju stručnog usavršavanja, poseduje setifikat knjigovodstvenog kursa za računovođe i računopolagače, Narodnog univerziteta Božidar Adžija u Novom Sadu.

Baštovanstvo i briga o životinjama, posebno mačkama, ispunjava Anikino slobodno vreme.


Djurovka Ana

Đurovka Ana

Đurovka Ana u Ekumenskoj Humanitarnoj organizaciji radi od 2011. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Koordinatorke računovodstva u finansijskom odeljenju. Zadužena je za obradu svih računovodstvenih podataka, sastavlja poreska dokumenta, vrši obračun zarada, blagajničke poslove, kao i izrada godišnjeg finansijskog izveštaja organizacije. Obavlja poslove sravnjenja i uskladjivanja podataka sa poslovnim partnerima i nadležnim institucijama. Učestvuje u godišnjoj reviziji organizacije.

Tokom svoje karijere radila je u sledećim oblastima: komercijalni poslovi u oblasti trgovine robom i uslugama, kao i računovodstvo trgovinskih organizacija. Podržava rad Ekumenskog foruma žena i učestvuje u radionicama hrušćanskih žena.

Ana je završila Višu Ekonomsko-komercijalnu školu u Novom Sadu. Poseduje diplomu Udruženja računovodja sa zvanjem „Samostalni računovodja“ i druge sertifikate vezane za struku.

Voli prirodu, putovanja i čitanje odabranih knjiga. Bavi se proizvodnjom bio povrća i začinskog bilja, a interesuju je i nove mogućnosti iz oblasti bio hrane i fičke aktivnosti u cilju zdravog života.


Farago Anamarija

Anamaria Farago

Anamaria Farago, u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji radi od 2008. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Koordinatorke za finansijska izveštavanja i analize. Direktno je uključena u finansijsko administriranje nekoliko projekata sa ranjivim grupama, planiranje i praćenje budžeta, korespodencija sa donatorima u vezi administriranja projekata, učestvovanje u izradi  godišnje organizacione revizije i revizije različitih projekata.

Do sada je radila u oblasti bankarstva, volontiranje na projektima koji pružaju podršku osobama sa HIV-om, humanitarna pomoć, terenski rad na inkluzivnim projektima sa romskom nacionalnom manjinom, stručno usavršavanje kod Agencije za zapošljavanje (Neu Arbeit) i Evangeličke-protestantske humanitarne organizacije (Eva) u Štutgartu.

Anamaria je diplomirala na Ekonomskom fakultetu, smer Marketing Menadžment zatim završila master studije iz oblasti Ekonomije sa temom Obnovljivi izvori energije.

Interesovanja: putovanja, ekologija, kinologija, ples.


Gyenge Szlifka Tilda

Gyenge Szlifka Tilda

Gyenge-Szlifka Tilda je u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji zaposlena od 2016. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Direktorke. Kao direktorka organizuje i vodi poslove i kreira način poslovanja organizacije u skladu sa dugoročnom strategijom. Zastupa organizaciju, učestvuje u pregovorima i ugovaranju u zaključenju projekata. Donosi godišnje operativne planove rada i stara se o zakonitosti rada Organizacije. Kao direktorka organizacije predlaže Upravnom Odboru osnove poslovne politike, programe razvoja i dugoročne planove, a takođe izvršava odluke Skupštine i Upravnog Odbora Organizacije.

Tilda je po zvanju sveštenik i tokom svoje karijere je radila kao sveštenik, veroučitelj, vaspitačica.     

Završila je Višu vaspitačku školu a posle i Teološki fakultet i dobila zvanje Teolog-master pastoralne teologije.

Aktivni je član Reformatske Hrišćanske Crkve u Srbiji, član Sinodskog veća kao dijakonski savetnik, sekretar Ženskog foruma pri Reformatskoj crkvi i ponosna majka dvoje dece. 


Jankovic Stanka

Stanka Janković

Stanka Janković, u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji radi od 2001. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektne koordinatorke gde je direktno zadužena za koordinaciju projekta koji za cilj ima mobilizaciju i unapredjenje položaja romske zajednice na lokalu, realizaciju aktivnosti vezane za poboljšanje obrazovnog nivoa romske zajednice, kao i unapredjenje položaja i kapaciteta pedagoških asistenata.

Stanka je tokom svoje karijere radila u sledećim oblastima: obrazovanje, zapošljavanje i stanovanje Roma/kinja, mobilizacija i participacija zajednice, inkluzija Roma/kinja, izrada strateških dokumenata, zagovaranje i lobiranje za unapredjenje položaja Roma/kinja. Osnivačica je nekoliko romskih udruženja na teritoriji Srbije.

Stanka je na prvoj godini politikologije na Fakultetu za evropske pravno-političke studije u Novom Sadu, a studirala je i na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Poseduje sertifikat Škole Romologije Univerziteta u Novom Sadu, kao i diplomu Ženskih studija. Takodje je ko-autorka knjiga Romkinje 1 i 2.

U slobodno vreme bavi se proizvodnjom i aranžiranjem svežeg cveća.


Jovanovic Sladjana

Slađana Jovanović

Slađana Jovanović u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji radi od 2012. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektne koordinatorke. Zadužena je za koordinaciju  realizacije projektnih aktivnosti u okviru projekata koji se odnose na oblast građevinarstva (procene stanja objekata, rekonstrukcije, rehabilitacije i izgradnje, planiranja i sprovođenje procedura koje prate ovu oblast).

Slađana je tokom svoje karijere radila u oblastima: prostornog i urbanističkog planiranja, projektovanja stambenih i poslovnih zgrada, rukovođenja izgradnjom, naučno istraživačkog rada, rada sa ranjivm grupama i stanovanja u neformalnim stambenim naseljima.

Slađana je diplomirani inženjer arhitekture, a pohađala je i posle diplomske studije iz oblasti „Savremena arhitektura i urbanizam“. Poseduje više sertifikata iz oblasti građenja i planiranja.

U slobodno vreme se bavi slikanjem. 


Jovana Koturov 2

Jovana Koturov

Jovana Koturov radi u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji od aprila 2019. godine kao projektna saradnica na projektu "Razvoj romske zajednice Mišar - faza II.
Iskustvo je sticala volontiranjem i radom u civilnom sektoru u oblasti zdrastva i prevencije zloupotrebe narkotika kao vršnjački edukator i SOS savetnik. Od 2015. godine postaje glavni rukovodilac Centra za prevenciju narkomanije ''Emprona''.

Završila je osnovne i master studije na Prirodno-matematičkom fakultetu, Departmana za biologiju i ekologiju u Novom Sadu. Takođe je uspešno završila obuku raspoznavanja divljih ptica Srbije u organizaciji Nord-Trondelag Univerziteta u Tronhejmu (Norveška) kao i sertifikovan kurs statistike u programskom paketu SPPS.

Slobodno vreme provodi u prirodi.


Krkobabic Damir

Damir Krkobabić

Damir Krkobabić, u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji, radi od 2007. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektnog koordinatora, gde radi na planiranju, pripremi, implementaciji, monitoringu i evaluaciji projekata. Do sada je radio na različitim programima integracije i zaštite prava izbeglih i raseljenih lica, Roma i osoba sa invaliditetom. U saradnji sa institucijama i organizacijama civilnog društva učestvovao je i u izradi brojnih predloga praktičnih politika kao i u aktivnostima koje doprinose procesu evropskih integracija.

Damir je završio Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, odsek za psihologiju. Završio je i Specijalističke akademske studije u Novom Sadu iz političke psihologije, kao i Školu ljudskih prava Beogradskog centra za ljudska prava. Licencirani je stručni radnik iz oblasti socijalne zaštite. Pre Ekumenske humanitarne organizacije, bio je angažovan u još nekoliko organizacija civilnog društva.

Ljubitelj je nordijskih krimi romana, serija i filmova.


Lehotski Teofil

Teofil Lehotski

Teofil Lehotski radi u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji od 2005. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Saradnik za tehničke poslove, u Zajedničkom odeljenju organizacije, gde obavlja razne administrativne poslove vezane za funkcionalnost objekata i opreme EHO centra, kao i bezbednost i zdravlje u organizaciji. Njegove ostale oblasti karijere u EHO su: teologija, ekumenizam, mir i pomirenje, mediji, rad sa ranjivim grupama, mobilizacija i participacija zajednice, logistika u humanitarnim projektima sa migrantima i dr.

Teofil je Diplomirani teolog-master. Bio je koordinator EHO projekta "Škola ekumenizma" tokom 2007-2017 i urednik serijala EHO publikacija „Ekumenski zbornik“. Poseduje sertifikat Novosadske škole novinarstva za TV novinarstvo, kao i položene stručne ispite iz bezbednosti i zdravlja na radu i zaštite od požara.

U slobodno vreme bavi se baštovanstvom, rekreativnom šetnjom i vožnjom bicikla.


Markovska Momcilovic Natasa

Markovska Momčilović Nataša

Nataša  Markovska Momčilović u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji radi od 2015. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektne koordinatorke gde je zadužena za celi projektini ciklus u vezi humanitarne i druge pomoći migranatima i izbeglicama koji se nalaze u tranzitu kroz Republiku Srbiju. Direktno je zadužena za utvrđivanje potreba, participativno planiranje, pisanje, fundrasing, koordinacija implementacije, praćenje, koordiniranje sa ostalim projektima, izveštavanje, koordinacija sa ostalim domaćim i stranim stejkhoderima, te rad sa organima Vlade RS.

Od 1997. Nataša je radila u Makedoniji, Madjarskoj, Kosovu i Srbiji u oblastima poboljšanje prava žena, osoba sa mentalnim izazovima, medjuetničkom pomirenju, kao i integracije Roma gde je upravljala procesom pomoći postavljanja prve grupe Romskih koordinatora u Srbiji.

Nataša je diplomirana je profesorka filozofije. Prošla je brojne neformalne obuke u domenu profesionalnog razvoja i to: komunikacija, pisanje projekata, javne politike, društvena participativnost, itd.

Hobi van posla su joj knjige, stripovi, filmovi i izložbe.


Milenkovic Tamara

Milenković Tamara

Tamara Milenković u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji radi od 2016. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektne saradnice i direktno je zadužena za podršku i organizovanje aktivnosti u okviru projekta Sigurnog kutka za decu u Prihvatnom centru Subotica. Kao psihološkinja u Sigurnom kutku Tamara je zadužena za pružanje psihosocijalne pomoći deci koja su smeštena u pomenutom prihvatnom centru. Putem različitih kreativnih i edukativnih aktivnosti, i veština komunikacije, Tamara radi sa decom na sticanju samopouzdanja, veština, na prevažilaženju stresnih situacija, agresivnih ponašanja kod dece i prevenciji sekundarne traumatizacije.

Svoj rad sa EHO i decom započinje u okviru Svratišta za decu ulice, kao volonter 2013. Ubrzo postaje i terenski saradnik, u okviru projekta Terenski rad sa decom uključenom u život i/ili rad na ulici.

Osnovne i master studije iz psihologije završila je na Filozofskom fakultetu  Univerziteta u Novom Sadu. Trenutno pohađa edukaciju iz Integrativne dečije psihoterapije.

Slobodno vreme provodi sa prijateljima, porodicom i psom Kovalskim.


Milinkovic Milisav

Milisav Milinković

Milisav Milinković u Ekumenskoj Humanitarnoj organizaciji je aktivan od 2005. godine u okviru Centra za volontere i programa ''Crvena linija''. Trenutno se nalazi na poziciji Projektnog asistenta i direktno je zadužen za podršku reintegraciji povratnika iz Savezne Republike Nemačke u Republiku Srbiju.

Milisav po zanimanju specijalista – menadžer ljudskih resursa i omladinski radnik (Završen II nivo Proni studija – Socijalne edukacije i komunikacije, Jönköping, Švedska). Završio osnovne studije novinarstva u Novosadskoj novinarskoj školi. Višegodišnje iskustvo u kreiranju politika, strategija, obuka i akcionih planova za vladin, nevladin i biznis sektor kao i u kooridnisanju projekata i programa kako na lokalnom, regionalnom, tako i na nacionalnom i internacionalnom nivou.

Milisav je konsultant, trener i koautor nekoliko priručnika, istraživanja i publikacija iz oblasti neformalnog obrazovanja, organizacijskog menadžementa i mirovne kulture. Bavi se menadžmentom, omladinskom politikom, odnosima sa javnošću, omladinskim informativnim radom (sertifikovani omladinski info radnik ERYICA – Evropske agencije za informisanje i savetovanje mladih), interkulturalnim učenjem  (akreditovan interkulturalni lider od strane nemačko- francuske kancelarije za mlade) i zagovornik je nenasilne kulture i mirovnog obrazovanja.

Hobi: čitanje, fotografisanje i putovanja.


Milutinovic Branko

Branko Milutinović

Branko Milutinović radi u EHO od marta 2018. godine. Trenutno je angažovan na poziciji Projektnog saradnika – pravnika, gde je zadužen za pružanje pravne pomoći povratnicima koji su vraćeni u Srbiju po Sporazumu o readmisiji. Takođe, član je mobilnog pravnog tima EHO-a, koji pruža pravnu pomoć na terenu.

Branko je tokom svoje karijere radio na omladinskim projektima, kao i na projektima prevazilaženja konflikata i međuetničke saradnje u više domaćih i međunarodnih NVO u periodu od 2011. do 2014. godine.  Od 2015. do 2018. godine radio je kao advokatski saradnik u dve advokatske kancelarije u Novom Sadu. Takođe, od 2015. godine je kolumnista za portal „New Perspectiva“.

Branko je diplomirao na Pravnom fakultetu, završio srednju medicinsku školu, a dopunski se edukovao pohađajući međunarodne kurseve o projektnom menadžmentu, razvoju i upravljanju NVO, prevazilaženju konflikata i međuetničkoj saradnji, omladinskom radu, itd.

Voli da putuje i uživa u vožnji bicikla.


Mokus Edit

Edita Mokuš

Edita Mokuš radi u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji od 2003. godine. Na radnom mestu Koordinatorke finansija,  obavlja poslove  na kreiranju i sprovodjenju finansijske i računovodstvene politike organizacije. Učestvuje u izradi godišnjih planova  organizacije,  vezanih za prihode i rashode te njihovo povezivanje sa budžetima i projektnim aktivnostima. Tekući poslovi obuhvataju: platini promet u zemlji, sprovodjenje deviznih priliva, odredjivanje  troškova po budžetima projekata, izradu raznih analiza i izveštaja za interne i eksterne potrebe.

Oblast interesovanja pored ekonomije obuhvata dijakonijski,  ekumenski ženski rad kao i kulturno-obrazovni segment mađarske nacionalne manjine. Aktivnosti na očuvanju životne sredine smatra svakodnevnim zadatkom.

Rodjena u Novom Sadu. Završila je Ekonomski fakultet u Subotici sa zvanjem diplomirani ekonomista poslovno pravnog smera. Poseduje diplomu o stečenom stručnom zvanju ovlašćeni računovodja.

Voli prirodu, boravak na obali Dunava i baštenske poslove oko kuće. Ljubitelj je pasa. 


Parnicki Marija

Parnicki Marija

Parnicki Marija u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji radi od 1999. godine u okviru koje je bila angažovana na raznim projektima. Trenutno se nalazi na poziciji Projektne koordinatorke gde radi na planiranju, pripremi, implementaciji, monitoringu i evaluaciji projekata namenjenih starim osobama i osobama sa invaliditetom u okviru Dnevnog boravka za seniore i EHO krojačke radionice. Marija koordinira i ekumenski rad žena i Svetski molitveni dan u Srbiji, a u prethodnom periodu koordinirala je i projektom Duga, Dijakonijskim centrom i dr.

Marija je diplomirala na Filozofskom fakultetu na odseku za psihologiju 1990. godine u Novom Sadu. Radila kao psiholog u Centru za socijalni rad u Bačkoj Palanci kao i u osnovnoj školi u Bačkom Petrovcu.

Voli modu, kreativnost i inovativnost.


Ristic Milovanovic Marija

Marija Ristić Milovanović

Marija Ristić Milovanović u Ekumenskoj Humanitarnoj organizaciji radi od 2015. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektnog saradnika gde je zadužena za realizaciju aktivnosti na projektima koji doprinose reintegraciji povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji, prevenciji ilegalnih migracija I ostvarivanju prava marginalizovanih grupa. Sarađuje sa relavantnim državnim institucijama i organizacijama civilnog društva u cilju bolje implementacije projektnih aktivnosti. Marija je takođe i član mobilnog pravnog tima EHO-a, koji pruža pravnu pomoć na terenu.

U prethodnom periodu bila je angažovana u organizacijama civilnog društva na različitim projektima fokusiranih na zaštitu ljudskih prava, učestvovala je u procesu kreiranja dokumenata koji targetiraju diskriminatorne politike.

Marija je završila Pravni fakultet Univerziteta u Nišu i tokom svoje karijere radila je i kao pravnik u privredi.

Voli da putuje i upoznaje nove ljude.Udata je i majka bliznakinja Danke i Natalije.


Vesna Savic 2

Vesna Savić

Vesna Savić u Ekumenskoj Humanitarnoj organizaciji radi od 2018 godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektne saradnice gde je zadužena za realizaciju projektnih aktivnosti u okviru projekta “Mogućnosti za novi početak” koji finansira Vlada SR Nemačke - Savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj u sklopu Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.

U prethodnom periodu bila je angažovana na razlicitim projektima lokalnog, regionalnog i internacionalnog karaktera fokusiranih na promociju i zastitu ljudskih prava.

Završila je Ekonomski fakultet, zatim i Evropski regionalni master - program „Demokratija i ljudska prava u jugoistočnoj Evropi“ (ERMA), organizovan u saradnji Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bolonji.


Stojkovic Tanja

Tanja Stojković

Tanja Stojković u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji radi od 1995. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektne koordinatorke gde radi na planiranju, pripremi, implementaciji, monitoringu i evaluaciji projekata namenjenih povratnicima po osnovu sporazuma o readmisiji. Do sada je radila u oblasti psiho-socijalne podrške ranjivim grupama, humanitarne pomoći, integraciji i repatrijaciji izbeglica, zagovaranju, obrazovanju i zapošljavanju Roma i dr. Učestvovala je u radu više lokalnih koordinacionih tela  a trenutno je Član Saveta za migracije Grada Novog Sada.

Poseduje zvanje Master inženjera menadžmenata Univerziteta u Novom Sadu. Završila je Novosadsku novinarsku školu.

Tokom devedesetih godina radila je na lokalnoj radio i televizijskoj stanici. Osim Ekumenske humanitarne organizacije, bila je koordinatorka regionalnog projekta Luteranskog svetskog saveza i angažovana u još nekoliko organizacija civilnog društva.

Majka je Tee, Andree i Stefana.


Bojana 1 Tankosic

 Bojana Tankosić

Bojana Tankosić radi u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji od aprila 2019. godine kao Projektni Asistent na projektu „Mreža integracije za Srbiju“ koji se sprovodi uz podršku Strategije evropske unije za dunavski region (EUSDR) i Dijakonije Virtemberg iz Nemačke.

Studije je završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na odseku za psihologiju i stekla zvanje master psiholog. Završava i interdisciplinarne studije „Prava deteta“ na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Iskustvo je stekla kroz rad u vladinom i nevladinom sektoru, a u oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite. Duži niz godina je radila kao porodični saradnik i kao podrška deci žrtvama i/ili svedocima u krivičnom postupku na projektu „Unapređenje prava deteta kroz jačanje sistema pravosuđa i socijalne zaštite“ koji je realizovao UNICEF u partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom pravde.

Voli decu i rad sa decom i porodicom.


Vidovic Tijana

Tijana Vidović

Tijana Vidović u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji radi od 2015. godine. Svoj rad sa EHO i decom započela je kao volonter i terenski saradnik u okviru projekta Svratišta za decu ulice. Trenutno se nalazi na poziciji Projektne koordinatorke gde je zadužena za koordinaciju, implementaciju i monitoring aktivnosti na projektima podrške i pomoći deci koja su uključena u život i/ili rad na ulici, deci migrantima i izbeglicama. Kao projektna koordinatorka sarađuje sa institucijama i organizacijama civilnog društva u zemlji i regionu sa ciljem zaštite i unapređenja položaja i prava izrazito ugroženih kategorija dece i njihovih porodica.

Od juna 2016. Godine, kao predstavnik EHO, Tijana se nalazi na poziciji predsednice Upravnog odbora Regionalne mreže za decu uključenu u život i/ili rad na ulici.

Osnovne i master studije završila je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Pripravnički staž završila je u Osnovnom i Višem sudu u Novom Sadu u periodu 2012-2014. godine. Oblast interesovanja su joj socijalno pravo, prava dece i njihova zaštita.

U slobodno vreme pleše tango, planinari po Srbiji i uživa u knjigama omiljenih autora.


Vrekic Borka

Borka Vrekić

Borka Vrekić u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji radi od 2008. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektne koordinatorke gde je zadužena za koordinaciju i realizaciju aktivnosti na projektu kućne nege i pomoći u kući i na projektu podrške onkološkim pacijentima na Institutu u Sremskoj Kamenici. U okviru svog radnog mesta, Borka razvija saradnju sa lokalnim samoupravama i radi na održivom modelu pružanja usluga socijalne zaštite i umrežavanju sa relevantnim akterima u socijalnoj zaštiti.

Borka je tokom svoje karijere radila u sledećim oblastima: razvoj socijalnih usluga, humanitarna pomoć, dijakonija, volonterski rad, rad sa ranjivim grupama, mobilizacija i participacija zajednice i dr.    

Završila je Akademiju za socijalni rad i dijakoniju u Češkoj Republici a pored toga studirala je i biologiju i geografiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

U slobodno vreme bavi se fotografijom.


Vujin Vladimir

Vladimir Vujin

Vladimir Vujin je u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji angažovan od 2009. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektnog saradnika gde je zadužen za realizaciju aktivnosti na projektima koji doprinose inkluziji romske populacije, prevenciji ilegalnih migracija i ostvarivanju prava marginalizovanih grupa. Između ostalog, zadužen je za pomoć korisnicima pri ostvarivanju prava u socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti, rešavanju stambenih pitanja i ekonomskom osnaživanju. Sarađuje sa relavantnim državnim institucijama i organizacijama civilnog društva sve u cilju bolje implementacije projektnih aktivnosti.

Vladimir je tokom svoje karijere aktivan u sledećima oblastima: humanitarna pomoć, rad sa ranjivim grupama, mobilizacija i participacija zajednice, inkluzija Roma/kinja i dr.

Vladimir je diplomirani pravnik i poseduje licencu za obavljanje pravnih poslova u socijalnoj zaštiti.

Ljubitelj je automobila i rekreativno se bavi biciklizmom.     


Vukotic Maja

Vukotić Maja

Maja Vukotić u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji radi od 2018. godine. Trenutno se nalazi na poziciji Projektnog  asistenta gde je zadužena za nadzor građevinskih radova  za stambenu komponentu projekta “ Mogućnosti za novi početak “ za opštine Subotica, Kikinda , Žitište  i  Zrenjanin.

U prethodnom periodu radila je u različitim firmama na poslovima izvođenja građevinskih objekata, višespratnica, industrijskih I proizvodnih hala kao izvođač radova, i nadzora istih.

Maja je diplomirala na Fakultetu Tehničkih Nauka, konstruktivni smer - Industriska gradnja. Poseduje dve stručne licence - Izvođačku i Projektantsku.

U slobodno vreme voli da čita, boravi u prirodi, uživa u pozorišnim predstavama, filmovima i koncertima. Takođe, Maja svoje slobodno vreme ispunjava izradom nakita od različitih materijala.


Nemanja Vranesevic

Nemanja Vranešević

Nemanja Vranešević u Ekumenskoj humanitaroj organizaciji radi od avgusta 2018. godine. Trenutno se nalazi  na poziciji Projektni saradnik u okviru projekta „Podrška obrazovanju socijalno depriviranoj deci i mladih u Srbji“.

Prethodno je u okviru organizacije volontirao na nekoliko projekata koji su kao ciljnu grupu imali decu koja žive ili rade na ulici, bio aktivan kao terenski saradnik, kao i vršnjački edukator u okviru projekta Svratište za decu.

Osnovne i specijalističke studije je završio u Novom Sadu, na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija i ima zvanje – Specijalista strukovni inženjer zaštite na radu. Ima položen stručni ispit iz oblasti Bezbednosti i zdravlja na radu.

U slobodno vreme igra fudbal i košarku.


   

Upravni odbor

Reformatska Hrišćanska Crkva u Srbiji

Evangelička Hrišćanska Crkva Augsburškog veroispovedanja u Srbiji - Vojvodini

Slovačka Evangelička A.V. Crkva u Srbiji

Evangelička Metodistička Crkva u Srbiji

Apostolski egzarhat za Grkokatolike u Srbiji

Kiss Nándor

Móricz Árpád

Tomislav Konečni

Aleksandar Konečni

Vladimir Obšust

Ondrej Marčok

Martin Chovan

Novica Brankov

Julijan Rac

Janko Ramač

FaLang translation system by Faboba

Partneri