EHO javni poziv za građevinsku podršku povratnicima i drugim ugroženim grupama na teritoriji Grada Sremske Mitrovice, Opštine Ruma i Opštine Pećinci

Javni poziv EHO-GIZ

01. Feb 2021.

Pozivaju se svi zainteresovani, prvenstveno povratnici iz Nemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope, sa teritorije Sremske Mitrovice, Rume i Pećinaca, koji ispunjavaju tražene uslove (vidi javni poziv u prilogu) da se prijave za dobijanje građevinske podrške zaključno sa 22.02.2021. godine.

Ova građevinska pomoć je jedan od vidova podrške u sklopu projekta „PODRŠKA ZA NOVI POČETAK“ i ima za cilj poboljšanje stambenih uslova u 25 porodičnih stambenih objekata u kojima porodice žive i koji su u njihovom vlasništvu.

Prioritet je dat ugroženim povratničkim porodicama, ali do 20% podržanih mogu biti i nepovratnici iz marginalizovanih grupa stanovništva koje žive u sličnim uslovima.

Pomoć se daje prvenstveno porodicama koje nemaju kupatilo ili im je u jako lošem stanju (kako bi im se obezbedio higijenski minimum), ili imaju neke druge veće nedostatke na objektu koje im ugrožavaju stanovanje.

Podrška obuhvata, kako sam građevinski materijal za izvođenje radova, koje porodice izvode same sopstvenim snagama, tako i stručnu podršku od strane EHO inženjera u planiranju i izvođenju građevinskih radova. Samo instalaterske radove na kupatilu i postavljanje pločica izvode ovlašćeni izvođači koje angažuje i plaća EHO.

Prijava na javni poziv se može podneti lično - jednom nedeljno u svakom mestu dežuraće EHO terenske saradnice koje će prikupljati prijave i davati detaljne informacije o podršci u okviru ovog projekta, kao i poštom -  slanjem traženih dokumenata (samo fotokopije) na adresu Ekumenske humanitarne organizacije. Rok za podnošenje prijava na javni poziv je zaključno sa 22. februarom 2021. godine.

Ova usluga podržana je od strane Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME). Program je deo šire inicijative „Povratak u nove šanse“ nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Za detaljnije informacije preuzmi tekst javnog poziva za građevinsku podršku OVDE