Podrška zapošljavanju marginalizovanih grupa

15. Apr 2021.

Pozivaju se svi zainteresovani, pripadnici marginalizovanih grupa iz vojvođanskih opština, koji planiraju da registruju svoju delatnost, da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje na mejl prijava@ehons.org. Poziv je otvoren do 23. aprila 2021. godine.

Bespovratna sredstva biće dodeljena za nabavku novih mašina/alata/opreme, u iznosu do 3000 evra, u dinarskoj protivvrednosti na dan nabavke opreme potrebne za započinjanje ili unapređenje sopstvenog posla. Osim toga, korisnicima će biti obezbeđena podrška oko registracije firme i plaćanja knjigovodstvenih usluga u trajanju od 6 meseci kao i podršku konsultanta tokom celog trajanja projekta.

Da biste konkurisali za navedenu podršku potrebno je da pripadate marginalizovanim grupama, da imate prebivalište/boravište na teritoriji vojvođanskih opština, da ste nezaposleno lice, da imate niske prihode porodice, da do sada niste bili podržani sličnim projektima, da imate dobru i održivu poslovnu ideju i iskustvo u obavljanju planiranog posla. Jedan od preduslova je i prisustvo treninzima sa ciljem jačanja kapaciteta i povećanja preduzetničke svesti koji će biti organizovani u EHO centru u Novom Sadu, do kraja aprila 2021.godine.

Rangiranje kandidata će se izvršiti na osnovu ispunjenosti navedenih kriterijuma i ocene uspešnosti poslovne ideje.

Trogodišnji projekat “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju i ekonomsko osnaživanje“ Ekumenska humanitarna organizacija sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg/Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.