Održan treći ciklus naprednih obuka

3. ciklus obuka

05. May 2021.

Nova grupa polaznika prošla je kroz ciklus od tri obuke namenjene korisnicima iz Vojvodine koji pokazuju potencijal za proširenje i registraciju postojećeg posla. Pravni i knjigovodstveni aspekt poslovanja, marketing i planiranje bile su oblasti koje su obuhvaćene ovim ciklusom obuka. Takođe, predstavljene su različite forme udruživanja, prednosti registracije a polaznici su upoznati sa odgovornostima i obavezama koje sa sobom nosi registracija samostalnog posla. Cilj naprednih obuka jeste jačanje kapaciteta korisnika i povećanje preduzetničke svesti. 

U narednom periodu, planirano je da se podrži još šest poslovnih inicijativa u procesu registracije njihove delatnosti, grantovima za nabavku alata i opreme kao i kontinuiranom konsultativnom podrškom.

Trogodišnji projekat “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju i ekonomsko osnaživanje“ Ekumenska humanitarna organizacija sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.