Uručena oprema za održavanje dvorišta i kuća Dragani Pavlović kao podrška samozapošljavanju

09. Jul 2021.


Dragana Pavlović iz Mačvanske Mitrovice uručena je ovih dana na kućnoj adresi tražena oprema za održavanje dvorišta i kuća, u prisustvu direktorke EHO-a Anne Brtke Valent. Ova oprema je deo podrške za samozapošljavanje nezaposlenih lica u sklopu EHO projekta „Podrška za novi početak“.

Dragana ima 38 godina, razvedena je i živi sama sa maloletnim sinom. Ima završenu samo osnovnu školu i povremeno, već 3 godine, čisti kuće i dvorišta i time se izdržava. Iako ona nije povratnik iz Nemačke, kojima je ova pomoć prioritetno namenjena, pomoć joj je odobrena jer ovaj projekat pruža podršku i za do 20% nepovratnika iz marginalizovanih grupa stanovništva.

Dobijeni alat (od kosačice, trimera, perača pod pritiskom, kolica i raznih ašova, motika, te pribora za razne vrste čišćenja po kući, do zaštitne opreme, vizira i rukavica i čizama) za održavanje dvorišta i kuća, svakako će joj olakšati bavljenje ovim poslom i omogućiće će joj da razvije posao i tako ostvari neophodne prihode za svoj život. Tu je i stručna podrška EHO savetnika u vođenju posla do kraja projekta, jer je povećanje mesečnih prihoda korisnika jedan od prioriteta ovog projekta.

Usluge pružene u okviru ovog projekta su podržane od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME). Program je deo šire inicijative „Povratak u nove šanse“ nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).