Održana obuka u cilju prevencije partnerskog nasilja

Održana obuka u cilju prevencije partnerskog nasilja

14. Jul 2021.

Prevencija partnerskog nasilja je bila tema obuke koja je namenjena mladim ženama, pretežno romske nacionalnosti, ali i drugim marginalizovanim grupama u okviru projekta “S Romima i za njih u Dunavskom regionu”. U sklopu dvodnevne obuke razgovaralo se na temu ljubavi i nasilja, odnosno koje vrste nasilja postoje, kako ih prepoznati i kako odreagovati u slučaju kada neko trpi direktno ili indirektno nasilje.

Dvodnevna obuka se održala tokom 9. i 10.jula 2021. godine u prostorijama Mesne zajednice Bačko Gradište, a polaznice su se priključile i iz okolnih mesta, odnosno Starog i Novog Bečeja.  Edukaciju su održale psihološkinje Stana Todorić Jovanović i Jelena Zorić, sa dugogodišnjim iskustvom u radu u okviru udruženja Snaga porodice.

Ovaj projekat ima za cilj  razmenu iskustava, znanja i primera dobre prakse u radu sa romskom zajednicom i drugim marginalizovanim grupama u zemljama Dunavskog regiona. Projekat sprovodi Ekumenska humanitarna organizacija u partnerstvu sa Diakonijom Virtemberg iz Nemačke i partnerima iz Evangeličke akademije Transilvanije iz Sibija, Rumunije i Evangeličke dijakonije iz Slovačke.