Svako dete zaslužuje šansu

31. Aug 2021.

U sklopu projekta „Pružanje dodatne podrške u obrazovanju deci iz osetljivih grupa kao odgovor na pandemiju COVID 19“ realizovan je letnji program u onovnim školama u Žablju i Đurđevu.

Svake subote tutorke i deca su se sastajali u prostorijama osnovnih škola i pored učenja i igre međusobno stvarali neraskidive veze. Uz igru smo učili i pripremali se za početak školske godine koja je upravo počela. Kroz aktivnosti tokom letnjeg programa, pored toga što smo učili i radili, imali smo za cilj i da se tutorke i deca međusobno povežu i steknu obostrano poverenje koje će im olakšati učenje i rad tokom školske godine.

Pitali smo naše tutorke da nam prenesu svoje impresije o svom angažmanu na ovom projektu te vam prenosimo izjavu Jelene Mitrović, tutorke na aktivnostima u Đurđevu:

“Svako dete zaslužuje šansu. To je ono što mi omogućavamo ovim projektom. Podrška deci i njihovim porodicama koju pružamo, njima znači mnogo, a nama znači malo uloženog vremena i truda. Za mene ovaj projekat predstavlja vrlo važan korak ka boljoj budućnosti dece koja su u riziku od socijalne isključenosti sa stavljanjem akcenta na obrazovanje i završavanje osnovne škole. Svako dete je važno i svaka promena je neprocenjiva. Kao tutorka na ovom projektu izuzetno cenim iskustvo koje stičem u radu sa decom, a svaki kontakt sa njima me svakodnevno ispunjava.“

Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Opštinom Žabalj, O.Š. „Miloš Crnjanski“, Žabalj, O.Š. „J. J. Zmaj“, Đurđevo, Centrom za socijalni rad opštine Žabalj i Kancelarijom za inkluziju Roma.

Projekat finansira @heks_eper , Švajcarska.

HEKS - EPER World