Uručena oprema korisnicama za frizersko kozmetičke delatnosti

21. Sep 2021.

U okviru EHO projekta: “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz obrazovanje i ekonomsko osnaživanje“, podržane su Hatidža Demiri, Biljana Drmaku i Marina Milošević.

U poslednjem ciklusu podele startap grantova namenjenih ekonomskom osnaživanju početnika u poslu, Hatidža i Biljana su dobile opremu za frizerske usluge, dok je Marina dobila opremu za kozmetičke (manikir) usluge.

Biljana će opremu iskoristiti da nastavi da unapređuje svoj posao, obzirom da će joj ova oprema omogućiti da pruža još kvalitetniju uslugu i dalje razvija svoje poslovanje.

Hatidži oprema veoma znači jer će sada imati priliku da počne i sa pripremanjem sopstvenog salona dok uporedo nastavlja sa radom i razvojem svojih veština i usluga.

Marinu najviše motiviše dalje usavršavanje u svom poslu a oprema koju je dobila će joj to omogućiti uz povećanje broja mušterija. Krajnji cilj joj je otvaranje sopstvenog salona.

Paket podrške korisnicima obuhvata obuku o izradi biznis plana, nabavku opreme i alata za najbolje poslovne ideje i mentorsko praćenje i podršku.

Projekat se sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg International iz Nemačke.