URUČENA OPREMA KORISNICIMA ZA POSLOVE VARIOCA

slika 1

13. Oct 2021.

U poslednjem ciklusu podela startup grantova koji su namenjeni za ekonomsko osnaživanje, alat za poslove varioca su dobili Besim Šarku iz Bačkog Petrovog Sela, Arđent Kukač iz Malog Iđoša i Daniel Horn iz Gložana.

Zahvaljujući dobijenom alatu, Besim će moći da radi samostalno, bez pozajmljivanja alata od drugih, što će mu doneti i veće prihode.
U budućnosti pored već ugovorenih poslova, kao cilj vidi dalje razvijanje i proširenje usluga, kao i samostalnu kupovinu dodatnog alata kako bi postao još konkurentniji na tržištu.
Besim svojim radom izdržava svoju porodicu, suprugu i šestoro dece. Raseljeni su sa Kosova a četiri godine su boravili i u Nemačkoj kao tražioci azila. Sada su svoj dom pronašli u jednom vojvođanskom selu.
Arđentu je krajnji cilj da kroz unapređenje svog posla obezbedi povoljniju ekonomsku situaciju za svoju porodicu. Ima ugovorenu izradu kovanih kapija i obzirom da sada ima mogućnost da radi sa sopstvenim alatom, očekuju ga i veći prihodi koje će iskoristiti za ekonomsko osnaživanje svoje porodice. Arđentova šestočlana porodica je sa Kosova i boravili su u Nemačkoj kao tražioci azila.
Daniel pored 12 godina iskustva u obavljanju različitih poslova kao varilac, dobio je alat koji mu omogućava da obavlja i dodatne poslove koje ranije nije bio u mogućnosti i da unapredi svoje poslovanje.
Ekonomsko osnaživanje se odvija u okviru EHO projekta: “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz obrazovanje i ekonomsko osnaživanje“.
Pored nabavke opreme i alata za najbolje poslovne ideje, paket podrške korisnicima obuhvata i dodatno obuku o izradi biznis plana kao i mentorsko praćenje i podršku.
Projekat se sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg International iz Nemačke.