EHO javni poziv za građevinsku podršku u 2022 godini povratnicima i dr. ugroženim grupama na teritoriji Grada Sremske Mitrovice, Opštine Ruma i Opštine Pećinci

građevinska podrška

21. Jan 2022.


Pozivaju se svi zainteresovani, prvenstveno povratnici iz Nemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope, sa teritorije Sremske Mitrovice, Rume i Pećinaca, koji ispunjavaju tražene uslove (vidi javni poziv u prilogu) da se prijave za dobijanje građevinske podrške, zaključno sa 11. februarom 2022. godine.

Ova građevinska pomoć je jedan od vidova podrške u sklopu projekta „PODRŠKA ZA NOVI POČETAK“ i ima za cilj poboljšanje stambenih uslova u 25 porodičnih stambenih objekata u kojima porodice žive i koji su u njihovom vlasništvu.

Prioritet je dat ugroženim povratničkim porodicama, ali do 20% podržanih mogu biti i nepovratnici iz marginalizovanih grupa stanovništva koje žive u sličnim uslovima.

Pomoć se daje prvenstveno porodicama koje nemaju kupatilo ili im je u jako lošem stanju (kako bi im se obezbedio higijenski minimum), ili imaju neke druge veće nedostatke na objektu koji im ugrožavaju stanovanje.

Podrška obuhvata, kako sam građevinski materijal za izvođenje radova, koje porodice izvode same sopstvenim snagama, tako i stručnu podršku od strane EHO inženjera u planiranju i izvođenju građevinskih radova. Samo instalaterske radove na kupatilu i postavljanje pločica izvode ovlašćeni izvođači koje angažuje i plaća EHO.

Prijava na javni poziv se može podneti lično – jednom nedeljno u svakom mestu dežuraće EHO terenske saradnice koje će prikupljati prijave i davati detaljne informacije o podršci u okviru ovog projekta, kao i poštom-  slanjem traženih dokumenata (samo fotokopije) na adresu Ekumenske humanitarne organizacije. Rok za podnošenje prijava na javni poziv je zaključno sa 11. februarom 2022. godine.

Ova usluga podržana je od Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit – GIZ GmbH) kao deo Programa „Povratak novim mogućnostima“ Nemačkog Saveznog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), u sklopu Nemačke razvojne saradnje (Deutsche zusammenarbeit), a realizuje se u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME) u Srbiji.

Za detaljnije informacije preuzmi tekst javnog poziva za građevinsku podršku 2022 OVDE

*Napomena za preuzimanje/download javnog poziva (word dokument) za korisnike "google chrome" softvera:
-Windows verzija... desni klik na link Aplikacionog formulara pa zatim izaberite opciju "preuzmi link" odnosno "save link as..."
-Android verzija... par sekundi zadržite prst na linku dok se ne pojavi dijalog sa više opcija između kojih izaberite opciju "preuzmi link" odnosno "save link as..."