Svetski molitveni dan 2022

Svetski molitveni dan 2022

21. Feb 2022.

I ove godine Ekumenska humanitarna organizacija organizuje zajedničku ekumensku molitvu za Svetski molitveni dan, u petak 4. marta u Slovačkoj evangeličkoj a.v. crkvi u Novom Sadu. Ovogodišnju molitvu zajednički su napisale sestre iz Engleske, Velsa i Severne Irske. Tema molitve je “ Daću vam budućnost i nadu” a temelji se na stihu iz Knjige proroka Jeremije 29:11. Kroz priču o progonstvu i zarobljeništvu judejskog naroda u Vavilonu zamislićemo se nad savremenim oblicima ropstva, zatočeništva, i isključivosti. Žene iz ovih država upoznaće nas sa fenomen eksploatacije, rasne netrpeljivosti i porodičnog nasilja koji je prisutan i u njihovom društvu. Žene širom sveta, u petak 4. marta moliće se za Veliku Britaniju ali i za ceo svet u kome bi voleli videti  više pravičnosti, više radosti i nade. Molićemo se i za budućnost naše planete koju sve više eksploatišemo i uništavamo njena bogatstva.

Iako ne znamo šta dolazi u budućnost i nismo u stanju da je kontrolišemo,  čvrsto se pouzdamo u Gospoda i njegovo obećanje koje poručuje kroz proroka Jeremiju “ Jer ja znam namisli koje imam za vas, a to je da vam dam  budućnost i nadu, mir a ne nevolje.”

Žene SMD iz Novog Sada vas srdačno pozivaju, da u petak, 4. marta 2022. u 17.00 časova dođete u Slovačku evangeličku a.v. crkvu, ulica Vuka Karadžića 8, u Novom Sadu, da se u zajedništvu sa milionima žena tog dana molimo za bolju budućnost i novu nadu.    

 

Odbor SMD, Srbija