Quality Label za EHO

Quality Label za EHO

24. Mar 2022.

Nakon šestomesečne analize aplikacije od strane Evropske Komisije, a vezane za ispunjavanja standarda u radu u okviru programa prijema i vođenja volontera iz zemalja EU, EHO je dobio i zvanično potvrdu o ispunjavanju istih. Naime, u toku 2020. godine podneta je aplikacija za dobijanje sertifikata za gore navedeni program u okviru EU Aid volonterskog programa. Nakon dobijenog pozitivnog odgovora od strane Evropske Komisije, u septembru 2021. godine je poneta i aplikacija za dobijanje Quality Label i potvrde o ispunjavanju potrebnih EU standarda EHO-a u radu sa volonterima. Nakon dobijenog potvrdnog odgovora EHO je stekao mogućnost da u budućem periodu aplicira za programe prijema i vođenja volontera (host program) u okviru Solidarity Corps fondova.

Navedena aktivnost deo je projekta „Jačanje kapaciteta humanitarnih organizacija za prijem i vođenje EU volontera“. Navedeni projekat EHO realizuje zajedno sa MHD Merhamet Sandžak  iz Novog Pazara i Čovekoljubljem, Dobrotvornom fondacijom Srpske Pravoslavne Crkve iz Beograda, uz mentorstvo ADRA Slovačka (ADRA).

Pored navedenih partnera u projekat su uključene i sledeće organizacije: Asociacion CDRO (De Cooperacion para el desarrollo rural de occidente), Gvatemala, Asociacion de servicios educativos y culturales, Gvatemala, Asociacioj jesus obrero, Peru, Fundacion Alboan,  Estonija, Fundacion servicio jesuita para refugiados Colombia, Girl child network, Kenija, Medicus mundi Italia, Servizio volontario internazionale, Italija, The Ethiopian catholic church social and development commission, Etiopija, ASPEm, Italija.

Sredstva za realizaciju projektnih aktivnosti obezbeđena su iz EU fondova, u okviru EU Aid Volunteers programa.