Produžen Javni poziv za dostavljanje ponuda za proizvodnju i isporuku poklon/gotovinskih kartica

Produžen Javni poziv za dostavljanje ponuda za proizvodnju i isporuku poklon/gotovinskih kartica

25. Mar 2022.

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) produžuje poziv za dostavljanje ponuda za proizvodnju i isporuku poklon/gotovinskih kartica u okviru projekta „Podrška u zaštiti i pružanje humanitarne pomoći ljudima u pokretu“ koji finasira HEKS/EPER Švajcarska i Švajcarska fondacija solidarnosti (Swiss Solidarity Foundation), objavljen 17. marta 2022 (Vidi: https://ehons.org/rs/aktuelnosti/3/2022/03/17/javni-poziv-za-dostavljanje-ponuda-za-proizvodnju-i-isporuku-poklongotovinskih-kartica.html).

Ekumenska humanitarna organizacija je jedna od vodećih organizacija civilnog društva u Srbiji koja kroz praktično delovanje doprinosi izgradnji pravednog društva u kome se poštuju različitosti. Ciljne grupe EHO-a su ranjive i marginalizovane grupe čija su ljudska prava narušena i/ili diskriminisana. 

Cilj projekta “Podrška u zaštiti i humanitarna pomoć ljudima u pokretu” je da doprinese smanjenju ugroženosti migranata koji se nalaze u prihvatnim, azilantskim i tranzicionim centrima u Srbiji kroz direktnu humanitarnu pomoć i obezbeđivanje pristupa psihosocijalnoj podršci organizovanjem okupacionih radionica u prihvatnim centrima.  

Najugroženije migrante, koji su smešteni u prihvatnim centrima u Srbiji, Ekumenska humanitarna organizacija će podržati kroz obezbeđivanje bezuslovne novčane pomoći. Gotovinske kartice će se deliti svakog meseca za 980 najugroženijih migranata na kojima će biti kreditiran iznos od 35 eura u dinarskoj protivvrednosti tokom 8 meseci. Ovakva vrsta pomoći daje priliku ljudima da povrate dostojanstvo i daje im potrebnu fleksibilnost da procene svoje specifične potrebe.

Ekumenska humanitarna organizacija poziva pružaoce finansijskih usluga da dostave svoje ponude vezano za proizvodnju i isporuku poklon/gotovinskih kartica u skladu sa instrukcijama i tehničkom specifikacijom:

  1. Izrada ukupno 7840 poklon/gotovinskih kartica u periodu trajanja projekta (planirani period trajanja projekta: april - novembar 2022. godine), što bi prosečno mesečno iznosilo oko 980 kartica. Ekumenska humanitarna organizacija do 7-og u mesecu dostavlja pružaocu finansijskih usluga pisani zahtev za broj poklon/gotovinskih kartica za taj mesec, saglasno potrebama projekta.
  2. Poklon/gotovinske kartice se izrađuju i koriste u skladu sa Opštim uslovima poslovanja pružaoca finansijske usluge;
  3. Dostavljanje mesečnih izveštaja potrošnje odnosno finansijskih izvoda;
  4. Poklon/gotovinske kartice moraju imati rok važenja u skladu sa završetkom projektnih aktivnosti tj. rok važenja do 31.12.2022. godine.

Način podnošenja i rok za podnošenje ponuda:

Ponuđač može da podnese samo jednu ponudu.

Ponuda se dostavlja u pisanom obliku, u jednom primerku i mora biti jasna i nedvosmislena, čitko popunjena, overena i potpisana od strane ovlašćenog lica ponuđača.

Ponuda se podnosi u zatvorenoj koverti na adresu naručioca: Ekumenska humanitarna organizacija, Ćirila i Metodija 21, Novi Sad sa obaveznom naznakom na licu koverte: „Ponuda - ne otvarati - Za potrebe projekta „Podrška u zaštiti i pružanje humanitarne pomoći ljudima u pokretu“ poštom ili lično. Na poleđini koverte obavezno navesti naziv i adresu ponuđača, broj telefona, kao i ime i prezime lica za kontakt.

Ponuda mora biti sačinjena na srpskom jeziku.

Rok za podnošenje ponuda je 05. april 2022. godine do 12 časova.

Blagovremenim će se smatrati sve ponude koje stignu na adresu naručioca do 05. aprila 2022. godine do 12 časova. Neblagovremene ponude neće se razmatrati, nego će se neotvorene vratiti ponuđaču.

Mesto i vreme otvaranja ponuda:

Otvaranje ponuda izvršiće se 05. aprila 2022. godine u 12.30 časova u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji, Ćirila i Metodija 21, Novi Sad u kancelariji direktora.

O otvaranju ponuda sačinjava se Zapisnik koji se dostavlja ponuđačima u roku od 3 dana od dana otvaranja ponuda. Odluka o dodeli ugovora donosi se u roku od 5 dana od dana otvaranja ponuda. Ugovor u predmetnom postupku nabavke biće zaključen u roku od 8 dana od dana donošenja Odluke o dodeli ugovora.

Valuta i način izražavanja cene:

Cena u ponudi se iskazuje u dinarima, sa i bez poreza. Cena je fiksna. Cenu treba formirati tako da obuhvati sve troškove koje ponuđač ima u predmetnoj nabavci (izrada kartice, eventualne provizije i sve unapred poznate troškove). Plaćanje će se vršiti na osnovu računa koji izdaje ponuđač svemu i na način i uslovima utvrđenim ugovorom.

Komunikacija u postupku pribavljanja ponuda:

Komunikacija se u postupku pribavljanja ponuda odvija pisanim putem, odnosno putem pošte, elektronske pošte ili faksom.

Dodatne informacije ili pojašnjenja:

Zainteresovano lice može, u pisanom obliku, tražiti od naručioca dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi sa pripremanjem ponude, a naručilac je dužan da dostavi odgovor. Dodatne informacije ili pojašnjenja ponuđač može tražiti isključivo u pisanom obliku slanjem pitanja putem elektronske pošte na e-mail milica@ehons.org.

Kriterijum za dodelu ugovora:

Kriterijum za dodelu ugovora za predmetnu nabavku je najniža ponuđena cena i ponuda koja ispunjava sve prethodno navedene uslove. Ukoliko dva ili više ponuđača imaju ponude sa istom ponuđenom cenom, ugovor će se dodeliti ponuđaču čija ponuda je prva primljena i zavedena kod naručioca