Nastavljeno promovisanje rezultata Exchange EU projekta

Prezentacija rezultata u okviru Exchange projekta

26. Apr 2022.

Tim projekta „Jačanje kapaciteta humanitarnih organizacija za prijem i vođenje EU volontera“  (Exchange of good practices and cooperation in humanitarian action to generate engagement), je nastavio proces prezentacije rezultata koji su ostvareni u toku trogodišnjeg projekta. Naime, kako EHO u različite projekte uključuje volontere upravo navedeni kontekst je uzet za predstavljanje postignutog. U tom pravcu u Malom Iđošu volonterima koji će biti uključeni u aktivnosti projekta baziranom na podršci i zaštititi ljudi u pokretu predstavljen je razvojni put volonterizma u EHO-u, uz osvrt na ostvareno u okviru Evropskog konteksta organizacije volonterizma.

Takođe rezultati gore navedenog projekta su prezentovani i mladima iz Dortmunda, a u okvirima PC Šid stanica. Pored upoznavanja sa dinamikom rada i delovanja volontera u kontekstu podrške izbeglicama smeštenim u prihvatnom centru Šid stanica volonterima je predstavljen i welcome booklet. Ono što su volonteri EHO-a i mladi iz Dortmunda istakli jeste da je sadržajnost, jasnost ono što krasi welcome booklet i da bi im značajno pomogao u prvom koraku upoznavanja konteksta zemlje, grada i organizacije u kojoj bi volontirali, što je i njegova svrha. Welcome booklet je nastao u izradi dokumentacije za proces sertifikacije u okviru EU Aid Initiative.

Navedeni projekat EHO realizuje zajedno sa MHD Merhamet Sandžak iz Novog Pazara i Čovekoljubljem, Dobrotvornom fondacijom Srpske Pravoslavne Crkve iz Beograda, uz mentorstvo ADRA Slovačka (ADRA).

Pored navedenih partnera u projekat su uključene i sledeće organizacije: Asociacion CDRO (De Cooperacion para el desarrollo rural de occidente), Gvatemala, Asociacion de servicios educativos y culturales, Gvatemala, Asociacioj jesus obrero, Peru, Fundacion Alboan,  Estonija, Fundacion servicio jesuita para refugiados Colombia, Girl child network, Kenija, Medicus mundi Italia, Servizio volontario internazionale, Italija, The Ethiopian catholic church social and development commission, Etiopija, ASPEm, Italija.

Sredstva za realizaciju projektnih aktivnosti obezbeđena su iz EU fondova, u okviru EU Aid Volunteers programa.