Izabrani korisnici građevinske podrške u 2022 godini iz Sremske Mitrovice, Rume i Pećinaca

Komisija za građevinsku podršku

28. Apr 2022.


Na Komisiji održanoj sredinom aprila 2022 godine, u prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije u Novom Sadu, na kojoj su bili prisutni predstavnici GIZ Srbija, Povereništva za izbeglice i migracije Ruma i EHO-a, izabrani su korisnici građevinske podrške koja se sprovodi u okviru EHO projekta „Podrška za novi početak“. Ukupno 22 porodice sa teritorije Sremske Mitrovice, Rume i Pećinaca će biti podržane ovom podrškom, od kojih 18 povratničkih porodica i 4 nepovratničke.

Oni će u narednom periodu dobiti građevinski materijal za obnovu svojih kuća, kao i stručnu podršku EHO inženjera u toku samog planiranja radova i izgradnje. Porodicama koje dobijaju kupatilo, biće odobrena i podrška u vidu postavljanja vodovodnih i električnih instalacija za kupatilo, kao i postavljanja keramičkih pločica. Sada sledi potpisivanje ugovora sa korisnicima podrške i nabavka građevinskog materijala za obnovu kuća.

Usluge koje se pružaju su podržane od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME). Program je deo šire inicijative „Povratak u nove šanse“ nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).