Poseta školama u kojima se pruža dodatna podrška obrazovanju dece

Poseta školama u kojima se pruža dodatna podrška obrazovanju dece

30. Oct 2021.

Podrška obrazovanju deci iz porodica nižeg socioekonomskog statusa pruža se već petu godinu u osnovnoj školi „Radoje Domanović“ u naselju Bošnjace (opština Lebane), jednoj od devet škola koje su deo projekta „Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji“. Projekat realizuje Ekumenska humanitarna organizacija uz finansijsku podršku nemačke organizacije Brot für die Welt, a cilj je da se poboljšaju šanse i uspeh u obrazovanju dece iz siromašnih porodica i onih koji pripadaju posebno ranjivim kategorijama poput pripadnika romske manjine ili dece sa invaliditetom i/ili sa smetnjama u razvoju.

Prilikom posete školi, projektni tim je razgovarao sa direktorom škole, nastavnim osobljem zaduženim za realizaciju projektom predviđene podrške deci i sa učenicima i učenicama koji su direktni korisnici projekta. Obavljen je monitoring projektnih aktivnosti, razmena iskustava i naučenih lekcija u prethodnom periodu i date su preporuke za rad u periodu pred nama.

Terenska poseta je iskorišćena i da se obavi razgovor sa lokalnim saradnikom zaduženim za realizaciju projekta u osnovnoj školi „Despot Stefan“ u naselju Gornji Stepoš (opština Kruševac) i tamošnjim članom tima zaduženim za realizaciju radionica za decu i njihove roditelje.