PODRŽANO OSNIVANJE PREDUZETNIČKE RADNJE U KOVILJU

slika 2

24. Dec 2021.

Petar Nenadov iz Kovilja podržan je u osnivanju preduzetničke radnje “Tiona” koja će se baviti keramičarskim radovima. Osnivanje preduzetničke radnje je podržano u okviru EHO projekta „Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz obrazovanje i ekonomsko osnaživanje“.

Petar poseduje dugogodišnje iskustvo u izvođenju keramičarskih radova i otvaranjem preduzetničke radnje, kao i sa dobijenim alatom i opremom, biće u mogućnosti da ugovori dodatan broj poslova. Takođe, posedovanjem profesionalnog alata koji je dobio od EHO-a, više neće morati da iznajmljuje opremu za rad, što je značajno smanjivalu njegovu zaradu.

Preduzetnička radnja i sopstvena profesionalna oprema će mu obezbediti samostalnost i sigurnost u radu kao i veću ekonomsku stabilnost porodice.

Paket podrške korisnicima obuhvata obuke o pokretanju i vođenju posla i izradi biznis plana, podršku u procesu registracije, nabavku opreme, mašina, kao i mentorsko praćenje i podršku.

Projekat se sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg International/Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.