Poseta školama u kojima se pruža dodatna podrška obrazovanju dece

Poseta školama u kojima se pruža dodatna podrška obrazovanju dece

18. May 2022.

Podrška obrazovanju deci koje dolaze iz porodica nižeg socioekonomskog statusa uspešno se pruža već petu godinu u osnovnim školama „Dimitrije Tucović“ u Kraljevu i „Milan Rakić“ u Mionici, dvema od 14 škola koje su deo projekta „Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji“. Projekat realizuje Ekumenska humanitarna organizacija uz finansijsku podršku nemačke organizacije Brot für die Welt, a cilj je da se poboljšaju šanse i uspeh u obrazovanju dece iz siromašnih porodica i onih koji pripadaju posebno ranjivim kategorijama poput pripadnika romske manjine ili dece sa invaliditetom i/ili sa smetnjama u razvoju.

Prilikom posete školama projektni tim je razgovarao sa direktorima škola, nastavnim osobljem zaduženim za realizaciju pojedinih projektnih aktivnosti te učenicima i učenicama koji su obuvaćeni projektnom podrškom. Obavljen je monitoring projektnih aktivnosti i razmenjena su iskustva i naučene lekcije.

Terenska poseta je iskorišćena i da se obavi razgovor sa predstavnicima osnovne škole „Petar Tasić“ u Leskovcu koja će od naredne školske godine biti uključena u projektne aktivnosti.