Održan sastanak u Novom Sadu sa korisnicima koji su podržani grantom za osnivanje preduzetničkih radnji

Održan sastanak u Novom Sadu sa korisnicima koji su podržani grantom za osnivanje preduzetničkih radnji

20. Jun 2022.

Zajednički sastanak za razmenu iskustava korisnika koji su podržani grantom za osnivanje preduzetničkih radnji, održan je u prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije.

Cilj sastanka je bio pružanje dodatne podrške korisnicima kroz razmenu iskustva, informacija i podsticanje umrežavanja. U okviru projekta “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju i ekonomsko osnaživanje“, EHO je u protekle tri godine podržao 9 korisnika u osnivanju i registraciji preduzetničkih radnji.

Korisnici su ostvarili značajne napretke korišćenjem opreme koju su dobili kroz grant od EHO-a, u velikoj meri ostvarili viziju koju su imali prilikom konkurisanja i planirane ciljeve iz biznis plana. Podrška kroz različite aktivnosti ekonomskog osnaživanja, pored povećanja prihoda, im je omogućila i unapređenje socijalnog statusa i stvaranje pozitivnih promena u svim sferama života.

Trogodišnji projekat “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju i ekonomsko osnaživanje“ Ekumenska humanitarna organizacija sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg/Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.