22 korisnika ovogodišnje EHO Stambene podrške u Sremu potpisali Ugovore o donaciji

Informativni forum

29. Jun 2022.


22 korisnika ovogodišnje podrške za poboljšanje uslova stanovanja potpisalo je ugovore o donaciji sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom. Potpisivanje je organizovano 21. juna u Sremskoj Mitrovici  i 22. juna u Rumi.

Ugovore su potpisali korisnici kojima je odobrena ova podrška u sklopu projekta namenjenog povratnicima iz Nemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope „Podrška za novi početak“. Projektom su delimično podržani i nepovratnici koji žive u lošim stambenim uslovima. Tom prilikom korisnici su upoznati sa obostranim pravima i obavezama koje proističu iz potpisanog ugovora, kao i o daljim procedurama vezanim za same građevinske radove, koje oni izvode. Uskoro kreće i isporuka građevinskog materijala neophodnog za popravku kuća, a podrška podrazumeva i stručnu pomoć EHO inženjera na terenu tokom građevinskih radova, kao i plaćene instalaterske i keramičarske radove za nova kupatila.

Usluge koje se pružaju su podržane od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME). Program je deo šire inicijative „Povratak u nove šanse“ nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).