Omladinska razmena u Dortmundu

Omladinska razmena u Dortmundu

05. Jul 2022.

U periodu od 25-og juna do 4-og jula realizovana je omladinska razmena pod temom "Različitost i rodna ravnopravnost”  između pobratimskih gradova Novog Sada i Dortmunda. Ovogodišnja omladinska razmena je petnaesta po redu koju Ekumenska humanitarna organizacija ostvaruje sa partnerskim organizacijama Evangelische Jugend Lünen und Evangelische Christus Kirchengemeinde Dortmund.

Tokom desetodnevne posete Dortmundu, mladi volonteri uzrasta 17-26 godina, imali su priliku da učestvuju u brojnim radionicama u okviru pomenute teme, kao i priliku da posete institucije: Centar za podršku žrtvama trgovine ljudima, Centar za jednaka prava, Centar za podršku i rad sa devojčicama, Volonterska kuća. Organizovane su i posete i  upoznavanje sa istorijskim i kulturnim  nasleđem gradova Keln, Bon, Lunen i Munster. Tim povodom posećen je i ženski muzej u Bonu, koji je prvi osnovani muzej tog tipa u svetu.

Na završnoj evaluaciji zajedničkom diskusijom učesnika izabrana je tema “Mir” za narednu omladinsku razmenu, koje će se realizovati 2023. godine u Dortmundu.