Završena podela građevinskog materijala ovogodišnjim korisnicima EHO podrške za poboljšanje stanovanja

Stambena podrška 2022

01. Aug 2022.

U okviru projekta namenjenog povratnicima iz Nemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope „Podrška za novi početak“, u julu 2022. godine izvršena je isporuka građevinskog materijala korisnicima iz Sremske Mitrovice, Rume i Pećinaca, kojima je ove godine odobrena podrška za poboljšanje uslova stanovanja.

Ovu podršku je dobilo 18 povratnika, kao i 4 nepovratnika koji žive u lošim stambenim uslovima na teritoriji projektnih lokacija. Dobijeni građevinski materijal namenjen je popravci njihovih kuća, a podrška podrazumeva i stručnu pomoć EHO inženjera na terenu tokom građevinskih radova, kao i plaćene instalaterske i keramičarske radove za one koji će dobiti nova kupatila. Ostale radove izvode porodice u sopstvenoj režiji. Cilj ove podrške je obezbediti osnovne sanitarne i druge uslove za bolje stanovanje izabranih porodica i time doprineti njihovoj (re)integraciji u lokalnoj zajednici.

Usluge koje se pružaju su, u ime nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), podržane od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME).