Ekumenska humanitarna organizacija i Gradska opština Zvezdara započele aktivnosti pružanja stambene podrške

Rad komisije za izbor korisnika projekta u Zvezdari

23. Aug 2022.

Projektni timovi Ekumenske humanitarne organizacije i gradske opštine Zvezdara u proteklom periodu obišle su 24 romske porodice nastanjene na teritoriji ove opštine. Time su započele aktivnosti pružanja stambene podrške u okviru projekta „Socijalna inkluzija Roma i drugih osetljivih grupa 2019-2022“.

Kroz projekat će biti podržano ukupno 15 socijalno ugroženih romskih porodica koje su u potrebi za unapređenjem stambenih uslova. Komisija je 17.08.2022. izabrala porodice koje će dobiti neophodni građevinski materijal namenjen uglavnom za popravku krovova i uspostavljanje sanitarnog minimuma ugradnjom kupatila.

EHO i njen dugogodišnji partner HEKS/EPER iz Švajcarske razvili su model stambene podrške porodicama koji više od deceniju primenjuje kao najefikasniji vid podrške porodicama koje pripadaju osetljivim grupama (eng: “Dweller-driven house up grading model – DDM”).

Aktivnosti koje EHO sprovodi u gradskoj opštini Zvezdara i u deset projektnih partnerskih opština u Srbiji,  zasnovane su na potrebama zajednice, pojedinaca i institucija, s ciljem bolje integracije socijalno osetljivih sugrađana u društveni sistem. 

Realizaciju projekta podržava HEKS/EPER, Švajcarska.