Podeljene školske torbe u OŠ „Veljko Petrović“ Begeč

Učenici 6 razreda OŠ Veljko Petrović Begeč

06. Sep 2022.

U okviru projekta „Terenski rad sa decom koja su u riziku da budu uključena u život i/ili rad na ulici“ realizovana je podela školskog pribora za učenike od 1. do 8. razreda koji pohađaju navedenu osnovnu školu, a žive u podstandardnom novosadskom naselju Bangladeš.

Naime, od 2016. godine Uprava škole je preuzela odgovornost u pogledu uvođenja i sprovođenja obrazovno-vaspitnog procesa za decu osnovnoškolskog uzrasta. Tako već 6 godina unazad deca iz pomenutog podstandarnog novosadskog naselja uspešno dobijaju sveobuhvatnu obrazovnu podršku. Ono što je veoma značajno jeste da je prevoz za decu obezbeđen, tako da deca nesmetano mogu da redovno pohađaju nastavu.

Saradnja između OŠ „Veljko Petrović“ i EHO-a, a u okviru gore navedenog projekta je započeta 2020. godine. Saradnja uključuje distribuciju školskog pribora za decu, organizaciju likovnih radionica direktno u školi. Takođe dva puta godišnje se za učenike škole organizuju i predstave za decu, dok pred kraj 1. polugodišta se realizuje i podela novogodišnjih paketića.

Gore navedeni projekat se realizuje uz podršku H.Stepic fondacije iz Beča.