Održana fokus grupa u prostorijama EHO-a

01. Apr 2022.

U prostorijama Ekumenska humanitarne organizacije održana je fokus grupa sa eksternim saradnicima na edukativnoj komponenti u okviru projekta “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju i ekonomsko osnaživanje”.

Fokus grupa je bila prilika da se analiziraju izazovi u radu sa decom iz marginalizovanih grupa, da se izdvoje naučene lekcije, da se prepoznaju konkretne promene koje su rezultat našeg rada i donesu zaključci koji će unaprediti budući rad.

 Cilj edukativne komponente je obrazovna integracija dece i mladih iz marginalizovanih grupa, koju naši eksterni saradnici već treću godinu sprovode u sedam opština u Vojvodini kroz realizaciju individualnog mentorskog rada, edukativno-kreativnih radionica, podelu školskog pribora i pribavljanje neophodnih dokumenata. Projektom je obuhvaćeno 420 učenika.

 Projekat “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju i ekonomsko osnaživanje” je podržan od strane Brot für die Welt i Diakonie Württemberg International iz Nemačke.