Podrška zapošljavanju marginalizovanih grupa

Podrška zapošljavanju marginalizovanih grupa

28. Sep 2022.

Pozivaju se svi zainteresovani, pripadnici marginalizovanih grupa iz vojvođanskih opština, koji ispunjavaju tražene uslove (vidi detaljniji javni poziv u prilogu), da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje. 

Poziv je otvoren do 14. oktobra 2022. godine.

Bespovratna sredstva biće dodeljena za nabavku novih mašina/alata/opreme, u iznosu do 750 evra, u dinarskoj protivvrednosti na dan nabavke opreme potrebne za započinjanje ili unapređenje sopstvenog posla uz učešće korisnika granta sa 10% od vrednosti granta.

Pravo na bespovratna sredstva za ekonomsko osnaživanje, nezaposleno lice može ostvariti ukoliko planira pokretanje poslovanja u oblasti: proizvodnje/proizvodnog zanatstva i uslužnih delatnosti.

Da biste konkurisali za bespovratna sredstva za ekonomsko osnaživanje potrebno je da se:

1. prijavite na konkurs do 14. oktobra 2022. godine pozivom na na telefon 069 707 960, radnim danima od 8-14 časova ili putem maila na prijava@ehons.org

Nakon ovog perioda, tokom oktobra 2022. godine, biće organizovane i održane obavezne obuke o pisanju Biznis plana u periodu od 09,00 do 14,00 časova, u prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije, Ćirila i Metodija 21, Novi Sad ili u drugom mestu u Vojvodinu u slučaju većeg broja učesnika iz tog mesta.

Projekat se sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.

Za detaljnije informacije preuzmi tekst javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje OVDE