Valentino Mujić dobio opremu za pranje kola i tepiha kao podršku za samozapošljavanje

Valentino Mujić dobio opremu za pranje kola i tepiha kao podršku za samozapošljavanje

30. Sep 2022.


Valentino Mujić iz Sremske Mitrovice, kome je EHO ovog leta uručio opremu za pranje kola i tepiha, jedan je od korisnika podrške za samozapošljavanje nezaposlenih lica u sklopu EHO projekta „Podrška za novi početak“.

Valentino ima 22 godine i živi sa roditeljima, ženom i jednim detetom u porodičnoj kući. Povratnik je iz Nemačke, gde je kao dete boravio sa roditeljima. Po povratku u Srbiju pomagao je u jednoj autoperionici.  Sa tim prethodnim iskustvom rešio je da započne sopstveni posao uslužnog pranja tepiha i vozila u svom dvorištu. Dobijena oprema za pranje, omogućiće mu da ostvari prihode i bolji život za sebe i svoju porodicu. Do kraja projekta obezbeđena mu je i stručna podrška EHO savetnika u vođenju posla, radi dodatne motivacije i savetovanja.

Kako sam kaže, lepo je što neko pomaže ljudima kojima je to potrebno na ovaj način. Život mu je sada lakši, kada ima više para u džepu.

Usluge pružene u okviru ovog projekta su, u ime nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), podržane od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME).