Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba

03. Oct 2022.

Ekumenska humanitarna organizacija se pridružuje obeležavanju Međunarodnog dana starijih osoba, koje su od samog osnivanja u njenom fokusu. Ove godine Međunarodni dan starijih osoba je usmeren na starije žene i tema 2022. godine je „Otpornost i doprinosi starijih žena”.

Naša organizacija već 18 godina u svom Klubu za seniore pruža razne vrste usluga za oko 30 lica, koja se ovde skoro svakodnevno okupljaju. Za njih se organizuju razne kreativne radionice, savetovališta i predavanja, usluge pranja veša, krojačke usluge itd. U okviru kulturno-zabavnih aktivnosti obeležavanje Međunarodnog dana starijih osoba planira se u poslednjoj nedelji oktobra, kada će se organizovati svečana priredba. Ujedno tada ćemo obeležiti i i Dan Reformacije.

Ovom prilikom mislimo na naše seniore, posebno starije žene koje dolaze u Klub, ali i na one koje nisu više među nama, na one koje nisu bile toliko otporne i koje je odneo Covid -19.  Zahvalni smo na njihovom doprinosu u savetima i idejama, na njihovom iskustvu kojim su obogatili naš dugogodišnji rad.