Dečija nedelja u prihvatnim centrima u Šidu i Somboru

Dečija nedelja u prihvatnim centrima u Šidu i Somboru

10. Oct 2022.

Protekla nedelja, bila je u znaku dece i u prihvatnim centrima u Šidu i Somboru. Saradnice angažovane na projektu "Osnaživanje žena i dece izbeglica" organizovale su niz edukativnih, kreativnih, sportskih aktivnosti, kroz koje su podstakle socio-emocionalni razvoj dece, koheziju i osećaj pripadnosti grupi. Deca su imala priliku da kroz navedene aktivnosti razviju maštu, ojačaju samopouzdanje, samopoštovanje i toleranciju.

Obeležavanje Dečije nedelje ove godine sprovodi se pod sloganom "Šta detetu treba da raste do neba?". Deci su predstavljena dečija prava i obaveze po Evropskoj konvenciji o pravima deteta, kroz različite klipove edukativnog sadržaja.

Organizovane su kreativno-umetničke radionice na kojima su izrađivani predmeti jesenjih motiva, nakon čega su i birani najuspešniji produkti rada. Druženje je nastavljeno uz muziku, ples i balone.

Projekat "Osnaživanje žena i dece izbeglica" Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz podršku Evangeličke Luteranske crkve iz Amerike (ELCA).