Podeljene nagrade za učesnike radionice Sportske aktivnosti

Podeljene nagrade za učesnike radionice Sportske aktivnosti

24. Oct 2022.

U subotu, 22. oktobra, održana je poslednja sportska radionica u ovoj godini, u okviru projekta „Terenski rad sa decom koja su u riziku da budu uključena u život i/ili rad na ulici".

U prethodnom periodu deca i mladi su imali prilike, da svake subote u toku septembra i oktobra, svoje slobodno vreme, u prepodnevnim časovima, usmere ka rekreaciji i druženju. Cilj organizovanih radionica je smanjenje vremena koje ciljna grupa provodi na ulici. Nakon uspešno realizovane i poslednje radionice, svi učesnici su nagrađeni za redovne dolaske i svoj doprinos. Pored zahvalnica, učesnici su kao nagradu dobili i patike.

Sportske aktivnosti se realizuju u saradnji sa strukovnim udruženjem policije „dr Rudolf Arčibald Rajs" sa ciljem pružanja podrške deci i mladima pri organizaciji slobodnog vremena. U organizaciji i realizaciji aktivnosti učestvovali su i volonteri angažovani u okviru projekta kao i vršnjački edukatori iz novosadskog podstandarnog naselja Veliki Rit.

Projekat „Terenski rad sa decom koja su u riziku da budu uključena u život i/ili rad na ulici", Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz podršku H.Stepic fondacije iz Beča .