EHO tim u poseti Virtembergu

EHO tim u poseti Virtembergu

10. Nov 2022.

Krajem oktobra 2022.godine u organizaciji Dijakonije Virtemberg (DW), predstavnici EHO-a na čelu sa direktorkom Annom Brtkom Valent su imali susrete sa nekoliko partnerskih organizacija u Nemačkoj. Tom prilikom, organizovan je sastanak u Štutgartu sa direktorkom Diakonije Virtemberg Prof. Dr. Anette Noller i stejkholderima u Crkvenom savetu Evangeličke crkve u Virtembergu, na kojem je bilo reči o dosadašnjoj saradnji DW i EHO-a, o socijalnom uticaju rada EHO-a u poslednjih 15 godina, kao i o naučenim lekcijama i budućoj saradnji.

Nakon toga, predstavnici EHO-a su u Ulmu, u Centru za obrazovanje odraslih, kao počasni gosti učestvovali u javnom događaju "Romi i Sinti u Nemačkoj i Romi u Srbiji“,  na kojem su prezentovali EHO projekte namenjene Romima u Srbiji. U okviru događaja, Udruženje nemačkih Sinti i Roma je predstavilo izložbu pod nazivom „Tipični „Cigani“? – Mit i stvarnost“.

U okviru ove posete EHO tim je u  Ravensburgu imao sastanak sa predstavnicom Diakonije na temu rada sa migrantima kao i sa romskom organizacijom koja nam je predstavila njihovo istraživanje o romskim žrtvama holokausta u II svetskom ratu.

Zajednički dani u Štutgartu, Ulmu i Ravensburgu omogućili su nam da produbimo saradnju i  zajednički planiramo odgovor na izazove koji su pred nama.