EHO organizovao Forum Roma 2022 – ugao gledanja novinara iz romskih redakcija na procese socijalne inkluzije u Srbiji

Učesnici Foruma Roma 2022 održanog u Ćupriji

23. Nov 2022.

Ekumenska humanitarna organizacija na ovogodišnjem Forumu Roma okupila je novinare iz romskih redakcija sa teritorije Srbije. Partneri u organizaciji događaja su Kancelarija za inkluziju Roma AP Vojvodine, Radio Stara Čaršija, Asocijacija Lokalnih i nezavisnih medija Local Press i Kopernikus RTV Jagodina.

Forum Roma 2022 je organizovan u okviru projekta „Socijalna inkluzija Roma i drugih osetljivih grupa u Srbiji 2019 – 2022“, koji uz podršku švajcarske organizacije HEKS/EPER, sprovodi Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada u partnerstvu sa 11 lokalnih samouprava u Srbiji. Ove godine, Forum Roma 2022 održan je u Ćupriji, 28.-30. oktobra 2022. godine, a pozvani su svi novinari Romi koji rade u različitim medijima u Srbiji.

Cilj Foruma bio je razmena iskustava kada je u pitanju proces socijalne inkluzije Roma i drugih osetjivih grupa u Srbiji, inkluzija Roma viđena iz ugla predstavnika romskih redakcija i medija kao i pokretanje inicijativa za unapređenje prevencije i borbe protiv diskriminacije kojoj sa svoje pozicije mogu značajno doprineti učesnici ovogodišnjeg Foruma.  

Realizaciju projekta podržava HEKS/EPER, Švajcarska.

https://www.rts.rs/page/radio/sr/story/23/radio-beograd-1/5002145/cuprija-forum-roma-2022..html

https://inkluzijaromavojvodina.rs/forum-roma-2022-novinari-iz-romskih-redakcija-u-borbi-protiv-diskriminacije/

https://romaworld.rs/roma-forum-2022-novinari-iz-romskih-redakcija-u-borbi-protiv-diskriminacije/

https://palankadanas.com/novinari-iz-cele-srbije-pratili-prezentaciju-rada-ucitelja-dusana-grasica/