Zoran Stanimirović dobio građevinsku podršku za popravku kuće

Građevinska podrška Zoran Stanimirović

17. Dec 2022.

Zoran Stanimirović iz Zasavice, Sremska Mitrovica, dobio je ovog leta građevinsku podršku od EHO-a za popravku svoje kuće, u sklopu EHO projekta „Podrška za novi početak“.

Zoran ima 46 godina i živi u porodičnoj kući sa ženom, dva sina i maloletnom ćerkom. Uglavnom radi sezonske poljske poslove za nadnicu. Povratnik je iz Nemačke, gde je sa porodicom boravio 13 meseci. Da može da dobije pomoć za popravku kuće od EHO-a kao povratnik, Zoran je saznao od prijatelja. Zato se prijavio na EHO javni poziv i Komisija mu je dodelila građevinsku podršku za njegovu kuću. Od dobijenog građevinskog materijala, Zoran je, uz podršku EHO inženjera, promenio stolariju, postavio nove toplije podove i uradio demit fasadu na kući.

Njegov stariji sin Danijel, takođe se prijavio i dobio EHO podršku za samozapošljavanje u vidu alata za održavanje dvorišta.

Kako Zoran kaže, svaka pomoć je dobrodošla, a ova koju je dobio od EHO-a mu zaista puno znači. On samo želi da njegovoj deci bude dobro, jer ima divnu decu.

Usluge koje su pružene su, u ime nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), podržane od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME).