Podržane korisnice u okviru novog ciklusa projekta “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa”

Podržane korisnice u okviru novog ciklusa projekta “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa”

06. Dec 2022.

U okviru EHO projekta: “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa“, podržane su Dragana Ćirić, Aleksandra Nikolić, Danijela Subotin i Indira Bahtijarević.

Dragana Ćirić ima višegodišnje iskustvo u proizvodnji hleba i peciva. Njeni proizvodi su specifični, jer u pravljenju hleba koristi tradicionalne recepte od prirodnog kvasca. U okviru podrške EHO joj je obezbedio opremu u vidu frižidera veće zapremine koji omogućava više prostora za rast kvasca, kao i korpice za fermentaciju testa.

Dragana je već poznat prodavac na Novosadskom noćnom bazaru, manifestaciji koja se održava u Novom Sadu i uz pomoć EHO-a ovog puta je imala mogućnost da na bazar izađe sa još većom količinom proizvoda, samim tim i ostvari još veću zaradu nego ranije.

Aleksandra Nikolić je korisnica iz Futoga, koja je podržana alatom za poslove manikir-pedikir. Aleksandra poseduje takođe višegodišnje iskustvo ali nije posedovala opremu sa kojom bi mogla da razvija svoj posao. Sada ima priliku da se dalje unapređuje, razvija svoje poslovanje i obezbedi ekonomsku stabilnost za svoju porodicu.

Danijela Subotin uz pomoć svog sina je konkurisala za alat koji bi im omogućio gajenje jednogodišnjih i višegodišnjih biljaka. U planu im je da zajedničkim snagama uzgoje dovoljno povrća kako bi imali ekonomski prihod od prodaje, ali i kako bi mogli da pomognu najugroženijim u svom okruženju.

Indira Bahtijarević se bavi proizvodnjom i prodajom brze hrane. Indira je redovan prodavac na različitim manifestacijama u Vojvodini gde ima priliku da prodaje svoje proizvode. Da bi dodatno unapredila svoje poslovanje, Indiri su bile potrebne nove palačinkare, jer oprema koju ona poseduje je zastarela i više nije u mogućnosti da se koristi. Nakon podrške, Indirin plan je dodatan razvoj poslovanja i buduće proširenje ponude.

Paket podrške korisnicima obuhvata obuku o izradi biznis plana, nabavku opreme i alata za najbolje poslovne ideje i mentorsko praćenje i podršku.

Projekat se sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg International iz Nemačke.