Podržani korisnici u okviru projekta “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa”

Podržani korisnici u okviru projekta “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa”

19. Dec 2022.

Korisnici Milan Martinović, Stanislav Dudić, Slađana Hopić i Šemsi Sulja podržani su u okviru EHO projekta: “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa“ koji se realizuju uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.

Milan Martinović je doneo odluku da ponovo počne da se bavi poslom koji je radio sa ocem u svom rodnom Kuzminu a odnosi se na proizvodnju i preradu mesnih proizvoda. Alat koji je doniran će mu omogućiti da obezbedi ekonomsku stabilnost svojoj četvoročlanoj porodici.

Stanislav Dudić iz Čuruga je dobio alat koji će mu omogućiti da se bavi zadarski radovima i da nastavi da unapređuje i razvija svoje poslovanje. Alat će doprineti ekonomskom osnaživanju njegove porodice.

Slađana Hopić je dobila opremu za dubinsko pranje i čišćenje automobila, tepiha i nameštaja, koja će joj omogućiti razvijanje sopstvenog posla i pružanje većeg broja usluga.

Šemsi Sulja iz Novog Sada zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u izvođenju građevinskih radova uz pomoć doniranog alata ima priliku da započne samostalno poslovanje i da postane konkurentniji na tržištu i ponudi veći broj svojih usluga.