Doniran alat za ekonomsko osnaživanje korisnika

Doniran alat za ekonomsko osnaživanje korisnika

21. Dec 2022.

U okviru novog ciklusa projekta podržani su korisnici Bego Halilović iz Sremske Mitrovice, Goran Spasojević i Senad Hopić iz Laćarka i Lazar Novaković iz Čuruga.

Bego Halilović je doneo odluku da se osamostali i razvija svoje poslovanje u okviru molerskog posla kojim se bavi. Donirani alat mu daje priliku i omogućuje da bude konkurentan na tržištu i ponudi veći broj svojih usluga.

Goran Spasojević analizom potreba svoje okoline došao je do zaključka da svoje znanje iz sprovođenja građevinskih radova može da iskoristi kako bi svojoj porodici obezbedio ekonomsku stabilnost. Izrada fert gredica kao i betoniranje različitih površina su samo neke od usluga koje on sada može da pruži.

Senad Hopić se dugi niz godina bavi popravkom i prodajom polovne bele tehnike. Aparati koji su donirani daju mu mogućnost da lakše i brže samostalno pronađe i ukloni kvar, što za rezultat ima ostvarivanje veće zarade.

Lazar Novaković iz Čuruga se bavi proizvodnjom različitih proizvoda od drveta koje prodaje uglavnom na lokalnoj pijaci u svom mestu ali često i u okolini. Lazar se često puta nalazio u situaciji da usled neadekvatnog alata ne može da proizvede potrebne količine. Sada prvi put ima priliku da odgovori na potrebe tržišta i proizvede veći broj proizvoda koje će moći da proda.

Projekat “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa“ se realizuje uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg / Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.